Η Θεσσαλονίκη του Νίκου Ξανθού, κεραυνοβολημένη κυριολεκτικά!

Η Θεσσαλονίκη του Νίκου Ξανθού, κεραυνοβολημένη κυριολεκτικά!

Είναι γνωστός ο κεραυνοβόλος έρωτας στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, «κεραυνοβολημένη» πόλη και μάλιστα με τέτοια μαεστρία στη σύλληψη των εικόνων συναντάμε στη συλλογή του Νίκου Ξανθού.

«Με τη φωτογραφία ασχολούμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια πάντα ερασιτεχνικά. Μένω μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Μεγάλη μου αγάπη είναι η πλανητική φωτογράφιση μέσω τηλεσκοπίου και η φωτογράφιση κεραυνών.
Γενικά όμως φωτογραφίζω κάθε θέμα που μπορεί να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Παρακολουθώντας χάρτες κεραυνών στην περιοχή μας αρχίζω μια συναρπαστική αλλά και λίγο επικίνδυνη περιπέτεια κάθε φορά που βλέπω καταιγίδα. Πάντα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προσπαθώ να μειώσω τον κίνδυνο ατυχήματος όσο μπορώ.

Η επαφή με τη φύση την στιγμή της φωτογράφισης είναι άμεση, ενώ ο χρόνος δείχνει να παγώνει σε κάθε ηλεκτρική εκκένωση.
Φυσικά το να «πιάσω» σε φωτογραφία έναν κεραυνό δεν εξαρτάται μόνο από μένα αλλά και από τον ίδιο τον κεραυνό καθώς εκείνος αποφασίζει αν θα μου χαρίσει μια υπέροχη φωτογραφία ή αν θα με κάνει να αναρωτιέμαι για ώρα το τι πήγε στραβά και χάθηκε η ευκαιρία.

Στη Θεσσαλονίκη φωτογράφισα τους πρώτους κεραυνούς το 2014…Είναι η πόλη που δημιουργεί χρώματα χαράς και εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα μέσα μου.

Κάθε σημείο της είναι μια πρόκληση για κάθε επισκέπτη. Τον ποτίζει με όμορφες στιγμές και τον κρατά κοντά της.
Απέραντο γαλάζιο, απίστευτα ηλιοβασιλέματα και ένα κάστρο που προσπαθεί να ζήσει μαζί σου κάθε περιπέτεια…»

Νίκος Ξανθός

facebook.com
youtube.com
instagram.com
Διαβάστε επίσης

Close