Καλοχώρι: μια φωτογραφική βόλτα στους κρυμμένους θησαυρούς της  Δυτικής Θεσσαλονίκης

Καλοχώρι: μια φωτογραφική βόλτα στους κρυμμένους θησαυρούς της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Μαθαίνουμε όσα μπορούμε για την πόλη που ζούμε και αγαπάμε. Συχνά, όμως ξεχνάμε πως Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το πολύβουο κέντρο και η ανατολική της πλευρά. Η Δυτική Θεσσαλονίκη έχει τους κρυμμένους «θησαυρούς» της. Αρκεί να τους ανακαλύψουμε…

Σε αυτό το κείμενο θα κάνουμε μία βόλτα στο Καλοχώρι, μέσα από το φακό και την ιδιαίτερη ματιά φωτογράφων της ομάδας Thessaloniki Arts and Culture Photos.

Το Καλοχώρι αποτελεί κωμόπολη στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης, σε απόσταση 8 χλμ, ενώ ανήκει στο Δήμο Δέλτα. Έχει λιγότερους από 5.000 κατοίκους και είναι χτισμένο στο στις όχθες του δέλτα του Γαλλικού ποταμού. Κοντά βρίσκεται και η βιομηχανική περιοχή του Καλοχωρίου. Παλιότερα ονομαζόταν Κασκάρκα, λόγω των πολλών χηνών που υπήρχαν στους βάλτους μεταξύ του δέλτα του Αξιού και του Γαλλικού ποταμού. Πλέον, σε αυτό το σημείο βρίσκεται το προστατευόμενο Εθνικό Πάρκου Δέλτα Αξιού.

Κείμενο: Δάφνη Τσάρτσαρου

Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, ποιος μπορεί να ξεχάσει το Καλοχώρι των γλυκών αλλά και των «παράνομων» αναμνήσεων;
Το τρομερά ταβερνάκια όπως το «Μπαγκλαντές» πάνω σε πασσάλους και χωρίς ρεύμα, τα «Ίμια» και το περίφημο «Νησί της Αφροδίτης» που έκανες χιλιόμετρα (τον Χειμώνα μέσα στη λάσπη) για να το βρεις. Και ο ταβερνιάρης απλά να σου λέει στην παραγγελία τι θα σου φέρει από τα ελάχιστα πράγματα που είχε) καθώς δεν το συζητούσε καν το να επιλέξεις εσύ.

Χρόνια με αναμνήσεις, πολλή τρέλα και διάθεση απλά για να νιώσεις το διαφορετικό, εξωπραγματικό τοπίο και να απολαύσεις μοναδικά ηλιοβασιλέματα και σούρουπο.

Κείμενο: Δημήτρης Συμεωνίδης

Οι φωτογραφίες είναι επιλεγμένες από τους φωτογράφους της ομάδας Thessaloniki Arts and Culture Photos και έχουν αναρτηθεί με αλφαβητική σειρά των δημιουργών.
©Οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών. Για οποιαδήποτε χρήση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους. Το όνομα του κάθε δημιουργού αναγράφεται κάτω από την αντίστοιχη φωτογραφία του, ακριβώς όπως αναγράφει το προφίλ του στο Facebook.

Διαβάστε επίσης

Close