Μένη Σεϊρίδου, Thessaloniki my home

Μένη Σεϊρίδου, Thessaloniki my home

Θεσσαλονίκη! Η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Δεν θέλησα να φύγω ποτέ από αυτήν. Εδώ όλα!

 

Σχολείο, φοιτητική ζωή, τρέλες νεανικές, ξενύχτια, έρωτες, φιλίες, οικογένεια. Όλες μου οι αναμνήσεις είναι πλημμυρισμένες από το άρωμά της.

 

Είναι όμορφη η πόλη μας! Μια μάγισσα, πλανεύτρα και ερωτιάρα! Ακόμα και σε γειτονιές που έχουν έντονα τα σημάδια της παρακμής, θα βρεις ψήγματα ομορφιάς και γοητείας. Δεν είναι μονάχα τα κτίρια, οι πλατείες, τα στέκια, το λιμάνι, η παραλία και τα αμέτρητα βυζαντινά μνημεία της που την κάνουν τόσο ακαταμάχητη. Είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι!

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των τάξεων, πλούσιοι και φτωχοί, μορφωμένοι και αγράμματοι. Άνθρωποι που έζησαν εδώ όλη τους τη ζωή ή που βρέθηκαν εδώ τυχαία, από ένα παιχνίδι της μοίρας.

 

Ζευγαράκια ερωτευμένα, ψυχές μοναχικές, νεαρά παιδιά γεμάτα όνειρα για το μέλλον και μεγαλύτεροι άνθρωποι που έχουν χάσει κάθε ελπίδα πια.

Και βέβαια είναι και αυτός ο υπέροχος ουρανός της με τα φανταστικά του ηλιοβασιλέματα, αλλά και η πλανεύτρα η θάλασσάτης, που τη γεμίζει υγρασία και αλμύρα και της χαρίζει τούτο τον υπέροχο ανοιχτό ορίζοντα!

 

Όλα αυτά και πολλά ακόμη είναι που αγαπώ να απαθανατίζω όταν περπατώ στους δρόμους και τα στενά της. Και κάθε φωτογραφική μου εξόρμηση, από τη νοσταλγική Άνω Πόλη ως τα πολυσύχναστα Λαδάδικα και το Λιμάνι, και από τη διάσημη και φανταχτερή Αριστοτέλους ως τα κακόφημα Σφαγεία, κρύβει μέσα μία έκπληξη!

 

Παρόλο που τη γνωρίζω τόσο καλά, σαράντα χρόνια είναι αυτά, πάντα όταν την κοιτώ μέσα από τον φακό ανακαλύπτω και κάτι καινούργιο, κάτι που δεν είχα προσέξει ποτέ πριν! Αυτό είναι το συναρπαστικό ταξίδι της φωτογραφίας!

 

seiridou-home-00

seiridou-home-01

seiridou-home-02

seiridou-home-03

seiridou-home-04

seiridou-home-05

seiridou-home-06

seiridou-home-07

seiridou-home-08

seiridou-home-09

seiridou-home-10

seiridou-home-11

seiridou-home-12

seiridou-home-14

seiridou-home-15

seiridou-home-16

seiridou-home-18

seiridou-home-19

seiridou-home-20

seiridou-home-21

seiridou-home-22

 

 

 

Thessaloniki Arts and Culture, 

 

 
Διαβάστε επίσης

Close