Νίκος Καραμπετάκης, Thessaloniki my home

Νίκος Καραμπετάκης, Thessaloniki my home

Όταν με τον φακό σου δείχνεις την ομορφιά και τη μαγεία σε μια πόλη που αγάπησες!

«Γεννημένος στην Δράμα, ήρθα και εγκαταστάθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1985, ως φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ.. Από τότε, εκτός μιας χρονικής περιόδου 5 χρόνων, ζω στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ενασχόληση μου με την φωτογραφία ξεκίνησε ως χόμπι πριν τρία περίπου χρόνια και παραμένει ως χόμπι και ένα γλυκό διάλειμμα από την δουλειά μου την οποία επίσης πολύ αγαπώ.
Αρωγοί στην προσπάθεια μου να εντρυφήσω στον υπέροχο κόσμο της φωτογραφίας στάθηκαν το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Φ.Κ.Θ.), η Δραμινή ομάδα Φωτογραφίας ΕΦΟΔΟΣ αλλά και η ομάδα του Α.Π.Θ. Phototopos.

Η ενασχόληση με την φωτογραφία σου αλλάζει τον τρόπο που παρατηρείς αλλά και γενικά την στάση σου απέναντι στην ζωή! Δεδομένου ότι προέρχομαι από μια μικρή και πιο ήσυχη πόλη (την Δράμα), η πόλη της Θεσσαλονίκης μου γεννά ανάμεικτα συναισθήματα.

Απολαμβάνω τις βόλτες στα Κάστρα, στην Νέα Παραλία, στα Λαδάδικα και γενικά σε όλα τα σημεία που η Θεσσαλονίκη αγγίζει την θάλασσα μιας και λατρεύω την θάλασσα. Από την άλλη μπορώ να πω ότι η Ηρεμία δεν κατοικεί πλέον στην Θεσσαλονίκη.

Είναι μια πόλη, γεμάτη ένταση και άγχος. Μια πόλη η οποία έχει κατακλυστεί από τις πολυκατοικίες που έχουν σκεπάσει το κέντρο. Οι περισσότερες από τις Ευρωπαϊκές πόλεις, παρόλους τους πολέμους που περάσανε, κατάφεραν και κράτησαν ένα ιστορικό κέντρο. Η Θεσσαλονίκη αλλά και πολλές Ελληνικές πόλεις θυσίασαν στον βωμό της ανοικοδόμησης και του εύκολου κέρδους πολλά πράγματα από την ιστορία τους. Αυτό είναι δυσάρεστο για μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που έχει τόσο μεγάλη ιστορία.

Φυσικά και γίνονται φιλότιμες προσπάθειες για την ανάδειξη της ιστορίας αυτής και αξίζει συγχαρητήρια σε όσους το προσπαθούν. Στόχος όλων εμάς που ασχολούμαστε με την φωτογραφία, είναι να αναδείξουμε τις ομορφιές αυτής της πόλης αλλά και να καταδείξουμε ότι ασχήμια βλέπουμε που θέλουμε να διορθωθεί. Αυτή θα είναι και η μικρή μας συμβολή στην πόλη της Θεσσαλονίκης! Σε αυτό φυσικά συμβάλει και το Thessaloniki Arts and Culture Photos το οποίο και θα ήθελα να ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκανε να συμπεριλάβει φωτογραφίες μου στην σελίδα του.»

Νίκος Καραμπετάκης

Διαβάστε επίσης

Αμαλία Φλώρου, Thessaloniki my home

Αμαλία Φλώρου, Thessaloniki my home

Ο ουρανός και η θάλασσα. Και στη μέση η πόλη μου, το καταφύγιό μου. Με το αιώνιο χαμόγελό της, η Θεσσαλονίκη, με καλεί σε αναμνήσεις, αναζητήσεις, προσδοκίες, φωτογραφίσεις.

Close