3 βιβλία για να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

3 βιβλία για να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

Προσωπικά, η αγαπημένη μου καλοκαιρινή συνήθεια δεν είναι τα κοσμοπολίτικα beach bar και το clubbing μέχρι πρωίας. Προτιμώ τις ήρεμες παραλίες, με καφεδάκι σε πλαστικό, μουσική από προπολεμικό τρανζίστορ του πατέρα μου και συντροφιά ένα καλό βιβλίο. Cult ή απλά παλιομοδίτικη συνήθεια; Ότι κι αν είναι με μεταφέρει νοερά σε περασμένες δεκαετίες,

Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, σου έχω μερικές βιβλιοπροτάσεις που το περιεχόμενό τους θα σε παέι ταξίδι στο χωροχρόνο και θα σε συναρπάσει.

 

3 βιβλία για να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

 

Διόδια του Βαγγέλη Ραπτόπουλου

Ένα περασμένο καλοκαίρι. Μια παρέα νέων που δίνει Πανελλήνιες. Ένα πειρατικό ραδιόφωνο. Φιλίες, έρωτες και μια ανέμελη εφηβεία που φτάνει στο τέλος της. Ένα από τα πρώτα βιβλία του Βαγγέλη Ραπτόπουλου, που με την απλή γραφή του και το ρεαλισμό των περιγραφών του σε κερδίζει και σε συγκινεί αμέσως. Διαβάζεται εύκολα, γρήγορα και πάρα πολύ ευχάριστα, γυρίζοντας σε κι εσένα στα αθώα κι αφελή χρόνια της πρώτης νεότητας.

 

3 βιβλία για να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

Καινούρια Πόλη του Θεόδωρου Γεωργιάδη

Ένα μυθιστόρημα βγαλμένο από την πραγματικότητα της «χρυσής» δεκαετίας των 90’s. Ένας άντρας μαζί με τη μητέρα του ξεκινούν μια νέα ζωή στην Αθήνα, ερχόμενοι από το Βορρά και κρατώντας ένα πολύτιμο μυστικό, ένα μεγάλο βάρος. Ένα βιβλίο που μέσα στις σελίδες του θα ζήσεις ξανά τα 90’s με όλη την κουλτούρα του lifestyle τους, το εύκολο χρήμα τους, τα μπουζούκια και τα clubs τους και θα σου αφήσουν μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος τους.

 

3 βιβλία για να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

Λέγε με Καΐρα του Δημήτρη Στεφανάκη

Αυτό που όλοι νοσταλγούμε και πάντα επιστρέφουμε νοερά είναι τα παιδικά μας χρόνια. Έτσι και στο βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη ο ήρωας-αφηγητής θυμάται ακόμα την εποχή της αθωότητάς του και την περιλούζει στις σελίδες του βιβλίου του με μνήμες, εικόνες, χρώματα, αρώματα και γεύσεις από το μακρινό παρελθόν σε μια συνοικία της γλυκιάς Αθήνας. Ένα μοναδικό χρονογράφημα των δύσκολων δεκαετιών του ’60 και ’70, ποτισμένο με ατόφιο συναίσθημα.

 

της Δάφνης Τσάρτσαρου

Διαβάστε επίσης

Close