Ευάγγελος Ρήγας: Κωπηλάτης του καιρού

Ευάγγελος Ρήγας: Κωπηλάτης του καιρού

Πριν από κάποια χρόνια, ο Ευάγγελος Ρήγας εκδίδει την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο ‘’Ο Κήπος του Ανάγερτου’’.

Γραφή γεμάτη πάθος, καθαρότητα, αμεσότητα. Λόγος λιτός, αυθεντικός, ειλικρινής, λόγος που διεισδύει βαθιά στην ψυχή. Το αναγνωστικό κοινό το αναγνωρίζει και τον ανταμείβει.

Αν η ζωή είναι παιχνίδιΕυάγγελος Ρήγας: Κωπηλάτης του καιρού
η προσδοκία είναι το στοίχημα…

Μέσα σε δύσκολους καιρούς για τα εκδοτικά, μα κυρίως για την ποίηση, ο ίδιος το ξανατολμά με τον από τις εκδόσεις 24γράμματα.

Ο τίτλος μαρτυρά την αγωνία και τις δυσκολίες του καιρού, παράλληλα με τον αγώνα του κωπηλάτη να πάει μπροστά. Συμβολίζει την πίστη και την ανάγκη να νικηθεί η παραίτηση.

Δείχνει τη δύναμη που είναι κρυμμένη μέσα μας, αρκεί να πιστέψουμε πως λεύτερους δεν μας κάνει το χρώμα, μήτε η απεραντοσύνη της θάλασσας, μα η αντοχή μας στη δίψα και στα ναυάγια.

Κεντρίζει τη σκέψη μας από τη μια, έτσι ώστε με την ήττα του φόβου να γίνει η υπέρβαση και από την άλλη με την αναφορά στον έρωτα, δίνει τον τόνο της αισιοδοξίας, του ονείρου, της ζωής, που άπληστα περιμένει να τη ζήσουμε.

ISBN: 9786185302474
Τιμή: 14.50€,
Σελίδες: 106
Εκδόσεις: 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ευάγγελος Ρήγας: Κωπηλάτης του καιρούΒιογραφικό

Ο Ευάγγελος Ρήγας κατάγεται από το Βόλο όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο.

Οι σπουδές του ως μηχανικός πετρελαίου και αερίου, η μετέπειτα εργασία του καθώς και οι οικογενειακές του υποχρεώσεις, τον βρίσκουν περιπλανώμενο σε πόλεις σταθμούς της ζωής του όπως η Καβάλα, η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες όπου και διαμένει μέχρι και σήμερα. Το λιμάνι του ωστόσο παραμένει ο Βόλος. Εκεί η ρίζα του, εκεί και οι γονείς του.

Το γράψιμο προέκυψε εντελώς ξαφνικά.

Το 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή ‘’Ο Κήπος του Ανάγερτου’’.

 

Διαβάστε επίσης

Close