Γιώργος Λουτσέτης: «Πρελούδια»

Γιώργος Λουτσέτης: «Πρελούδια»

Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον δημιουργό του:
«Η Ποίηση είναι ένας από τους άξονες που καθορίζει τη ζωή και την έμπνευσή μου.
Μια προσωπική γλώσσα επικοινωνίας, η οποία πηγαίνει παράλληλα με την μουσική τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, άλλοτε πιο έντονη, άλλοτε στο παρασκήνιο, μα πάντα εκεί.
Τα «Πρελούδια»είναι μια συλλογή από σαράντα μικρά ποιήματα σε δύο γλώσσες. Συνέθεσα τα ποιήματα στα ελληνικά, ενώ η Ιφιγένεια τα μετάφρασε στα αγγλικά.
Σε ετούτη τη διαδικασία, εκείνη μου μετέφερε την μητρική της γλώσσα στην πιο ποιητική της εκδοχή, με ποικιλία διαφορετικών λέξεων για κάθε περίπτωση. Ως μουσικοί και οι δυο, εργαζόμασταν πάνω στη χροιά τους, τον ρυθμό τους μέσα στο σύνολο, την ατμόσφαιρά τους στον κάθε στίχο.
Της είμαι ευγνώμων για το αποτέλεσμα.
Την ατμόσφαιρα που εμπεριέχεται στο βιβλίο χρωματίζει η Μαρία Σπανουδάκη με δύο φωτογραφίες της στα εξώφυλλα, με την ξεχωριστή ματιά που έχει στο να δίνει μια πιο βαθιά υπόσταση σε καθημερινές σκηνές και εικόνες μέσα από τα κάδρα που φωτογραφίζει.
Την ευχαριστώ για την παραχώρηση του υλικού της!»

Δυο λόγια από την μεταφράστρια, Ιφιγένεια Φόστερ-Στεφάνου:
«Η εμπειρία της μετάφρασης της ποιητικής συλλογής “Πρελούδια” είναι ένα εγχείρημα που προσέφερε το δικό του ιδιαίτερο χρώμα στην εξερεύνηση του βασιλείου των λέξεων και ξεδίπλωσε εμπρός μου έναν ακόμη συναρπαστικό κόσμο, αυτόν της απόδοσης της Ποίησης.»

Υποστηρίζοντας την ισότιμη πρόσβαση όλων στη γνώση και τη μάθηση, οι συντελεστές του βιβλίου θα παραχωρήσουν 1€ ανά βιβλίο από τα πρώτα 400 βιβλία που θα πωληθούν στην διαδικασία προ-αγοράς, αλλά και μετά την επίσημη κυκλοφορία του, στον Οργανισμό«Διαβάζω για τους άλλους» για τις ανάγκες της παραγωγής και διάθεσης ακουστικών βιβλίων για άτομα τυφλά και έντυπο-ανάπηρα.
Έχοντας βιώσει στην πράξη τη δύναμη και αθροιστική αποτελεσματικότητα που έχει το κάθε μικρό ποσό που προσφέρεται από πολλούς, σας καλούμε να υποστηρίξετε με τη συμβολή σας το δικαίωμα των συνανθρώπων μας με έντυπο-αναπηρία στα βιβλία.

Η διαδικασία παραγγελίας της έκδοσης, κόστους 10€, γίνεται με τους παρακάτω δύο τρόπους:
– Με προσωπικό μήνυμα στην επίσημη σελίδα του βιβλίου στο facebook, αναφέροντας το ονοματεπώνυμο, το e-mail και το αίτημά σας για προ-αγορά, ή
– Με e-mail στο [email protected] αναφέροντας τα ίδια στοιχεία.

Οι συντελεστές του βιβλίου
Γιώργος Λουτσέτης, Ιφιγένεια Φόστερ-Στεφάνου

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close