Ιφιγένεια Μπάκα: «365 ανάσες»

Ιφιγένεια Μπάκα: «365 ανάσες»

Το σημερινό βιβλίο που θα σας παρουσιάσω, δεν είναι ακριβώς βιβλίο. Είναι ένα υπέροχο ημερολόγιο, σχεδιασμένο από την δημιουργό του Breath Pilates, την Ιφιγένεια Μπάκα.

Ένα ημερολόγιο που όπως είθισται είναι χωρισμένο σε μήνες και ημέρες, με ένα όμορφα σχεδιασμένο εξώφυλλο που χαίρεσαι να κρατάς στα χέρια σου και να μοιράζεσαι μαζί του, σκέψεις και δυνατές προσωπικές στιγμές.

Η κάθε μέρα, ξεκινά με μια εύστοχη, ελπιδοφόρα και άκρος χρήσιμη συμβουλή, αλλά και με ένα σημαντικό αρχείο καταγραφής των γευμάτων, της διάθεσης, της άσκησης αλλά και της κατανάλωσης νερού, όλα ευεργετικά και απαραίτητα για τον οργανισμό και το σώμα μας, στηριζόμενα στο ρητό των αρχαίων μας νους υγιής εν σώματι υγιεί.

Στην αρχή κάθε μήνα, θα βρίσκουμε προτάσεις, βήματα, αξίες και ρήσεις διάσημων στοχαστών, αρωγοί στην προσπάθειά μας να μάθουμε να θέτουμε στόχους και να προσχωρούμε προς την υλοποίησή τους. Ο πίνακας δε που ακολουθεί, περιμένει από εμάς, να σημειώνουμε τι επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε, αλλά και που θα στοχεύσουμε κατά τη διάρκεια του μήνα.

Ολοκληρώνοντας τον κάθε μήνα, θα ανακαλύπτουμε στο ημερολόγιο, μια ξεχωριστή σελίδα, όπου θα συγκεντρώνουμε όλα όσα καταφέραμε, τα καλύτερα που ξεχωρίσαμε, πόσους στόχους κατακτήσαμε και βέβαια τι πρέπει ακόμα να βελτιώσουμε για να προσεγγίσουμε την καλύτερη εκδοχή της ζωής που έχουμε ονειρευτεί.

Αρκεί μια μονάχα πρόταση να σταθεί η αφορμή για μια δημιουργική μέρα γεμάτη ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση, ελπίδα, αισιοδοξία και θετική διάθεση, αν αδράξουμε την ευκαιρία και όλο αυτό το αγκαλιάσουμε θετικά.

Και πιστέψτε με, σιγά – σιγά, μέρα τη μέρα, μήνα τον μήνα, όλο αυτό θα γίνει βίωμα και τρόπος ζωής, ανθίζοντας και καλλιεργώντας τα θετικά και ευεργετικά στοιχεία που ευθύνονται για την ευτυχισμένη ζωή μας.

Γιατί ας μη ξεχνάμε ότι η συνέπεια, η δη η καθημερινή συνέπεια είναι υπεύθυνη για την εξασφάλιση μιας δυναμικής, έντονης και ελπιδοφόρας ζωής.

Ιφιγένεια Μπάκα: «365 ανάσες»

Φράσεις όπως,
…αν νομίζεις ότι δεν είσαι αρκετός για σένα, τότε δε θα είσαι για κανέναν άλλον. Κάθε μέρα αλλάζεις, εξελίσσεσαι, διαμορφώνεσαι, ξαναγεννιέσαι μέσα από τη στάχτη σου. Πάντα θα μπορείς και λίγο παραπέρα, να το θυμάσαι…

…κάνεις κάτι στη ζωή σου που σε φοβίζει, που σε κάνει να βγαίνεις από τη ζώνη ασφαλείας σου. Αν όχι, τότε δεν έχεις εξέλιξη. Δοκίμασε να κάνεις πράγματα που σε φοβίζουν. Άσε το συναίσθημα του φόβου και του άγνωστου να σε πάει μπροστά…

…το να είσαι δημιουργικός σημαίνει να είσαι ερωτευμένος με τη ζωή. Μπορείς να είσαι δημιουργικός μόνο αν αγαπάς τη ζωή ώστε να θέλεις να διερευνήσεις την ομορφιά της…

είναι διαθέσιμες να μας τονώσουν το ηθικό και να στοχεύσουν στην αγάπη προς τον εαυτό μας.

Μη φοβάστε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε ημερολόγιο. Τολμήστε το. Στην αρχή ίσως σας κουράζει, ίσως δεν ξέρετε τι να σημειώσετε στα κενά του σημεία, ίσως να μη νιώθετε έτοιμοι να βγάλετε από πάνω σας πράγματα που κουβαλάτε. Προσπαθήστε, μην το αναβάλλετε και θα δείτε ότι με τον καιρό θα σας γίνει απαραίτητη συνήθεια.

Ένας λόγος παραπάνω με το ημερολόγιο της Ιφιγένειας Μπάκα, μιας και στοχευμένα μπορείτε να σημειώνετε και να καταγράφετε την καθημερινότητά σας στα ήδη καθορισμένα πλαίσια, χωρίς περεταίρω άγχος.

365 ανάσες!
Μια ανάσα για κάθε μέρα του χρόνου!
Μια ανάσα για το κάθε μικρό ή μεγάλο βήμα προς την επιτυχία!
Μια ανάσα για μια καλύτερη ζωή!

ISBN: 978-618-215-066-5
Τιμή: από 17,17€
Σελίδες: 432
Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Κάκτος

Η Ιφιγένεια Μπάκα είναι pilates instructor, επιχειρηματίας, σύζυγος, μητέρα της Μαρκέλλας και λίαν συντόμως ξανά μαμά. Έχει υπάρξει επαγγελματίας αθλήτρια του handball και στη συνέχεια αποφοίτησε από σχολή Φυσικοθεραπείας για να γίνει μετά από λίγα χρόνια ιδιοκτήτρια – εμπνεύστρια των Breath Pilates, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε τρεις χώρους στην Αθήνα.

Αγαπά ιδιαίτερα τη γυμναστική, τους θετικούς ανθρώπους, τα mind challenges και αναζητά συνεχώς ενέργεια και έμπνευση για να δώσει το καλύτερο motivation στους μαθητές της. Πιστεύει ότι οι γυναίκες μπορούν να πετύχουν τα πάντα και προσπαθεί να το κάνει πράξη μέσα από τη ζωή της.

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται καλύτερα μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Instagram αλλά και του καναλιού της στο Youtube – και τα δύο είναι διαθέσιμα με την ονομασία Breath Pilates by Ifigenia Baka. Το ξυπνητήρι της χτυπά καθημερινά στις 6, γιατί πολύ απλά τα όνειρα θέλουν δουλειά και αφοσίωση για να τα κατακτήσεις.

Γράφει η Κατερίνα Σιδέρη, [email protected]
”Γεννήθηκα και ζω στις Πλαταιές Βοιωτίας. Σπούδασα Πληροφορική & Φυσικές Επιστήμες και το γράψιμο παντός είδους είναι η μεγάλη μου αγάπη. Το διάβασμα και οι μοναχικοί περίπατοι στη φύση, γεμίζουν ευχάριστα τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου. Έμπνευσή μου αποτελεί κάθε τι που μπορεί να μας διδάξει και να μας προσφέρει το έναυσμα να δούμε τη ζωή από άλλη οπτική”.

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close