James Norbury: Το μεγάλο πάντα και ο μικρός δράκος

James Norbury: Το μεγάλο πάντα και ο μικρός δράκος

Ένα ξεχωριστό βιβλίο, ένα συνονθύλευμα αξιών, ένα ταξίδι πλημμυρισμένο αλήθειες, ένα ξέχειλο ποτάμι λέξεων και φράσεων ικανών να σου αλλάξουν ρότα, να σε φέρουν στο φως, να σε κάνουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου και στη συνέχεια, τη φύση, τους ανθρώπους και όλα όσα υπομονετικά και αθόρυβα μας περιβάλλουν, ικανά να μας προσφέρουν κάτι από το «είναι» τους, αν βέβαια τους δώσουμε σημασία.

Πρόκειται για ένα βιβλίο, ευαισθητοποίησης, ενσυναίσθησης, πνευματικής αναζήτησης, στοχασμού και αναγέννησης τόσο για μεγάλους, όσο και για μικρούς. Το κέρδος της ανάγνωσης, είναι ανυπολόγιστο. Το όφελος της παρατήρησης των εικόνων, είναι ελπιδοφόρο. Η εστίαση στις φράσεις, είναι δυνάμενες να σου αλλάξουν τη ζωή!

Περισύλλεξα τις παρακάτω προτάσεις. Ο κάθε αναγνώστης, σίγουρα μπορεί να γράψει τη δική του λίστα και επωφελούμενος από τα κέρδη που θα του αποφέρουν, στην πορεία να επηρεάσει θετικά και το περιβάλλον γύρω του…

Μη περιμένεις το αύριο για να δράσεις, κάνε το τώρα!

Στάσου για λίγο και απόλαυσε το τώρα. Ίσως αύριο να είναι αργά!

Άδραξε με θάρρος ακόμη και τον φόβο. Ίσως να καταφέρεις να κερδίσεις. Προσπάθησε, αλλιώς θα έχεις χάσει πριν καν τολμήσεις!

Δώσε αξία στα μικρά, μην αναζητάς συνεχώς τα μεγάλα!James Norbury: Το μεγάλο πάντα και ο μικρός δράκος

Μάθε από τα δύσκολα, αγκάλιασέ τα και πορεύσου μαζί του!

Μην τρέχεις, μη βιάζεσαι. Όλα θα γίνουν, έστω λίγο αργότερα!

Αγάπησε τα λάθη σου!

Πρόσφερε όπου και σε όποιον μπορεί να σε χρειάζεται!

Σκέψου πάντα με γνώμονα το καλό, το θετικό, το ελπιδοφόρο!

Ζήσε το τώρα, σε λίγο θα είναι παρελθόν…

Μη χάνεις ποτέ την ελπίδα σου…

Δώσε αξία στη φιλία!

Ανακάλυψε αυτό που σε ευχαριστεί, ακόμη και στα πιο αφιλόξενα μέρη!

Μάθε να ακούς!

Αγάπησε τα ελαττώματά σου και τον εαυτό σου, όπως είναι!

Διασκέδασε, τόλμα, απελευθερώσου, ονειρέψου!

Αγάπησε, χωρίς γιατί και πρέπει!

Απομακρύνσου από τοξικούς ανθρώπους!

Δέξου το τέλος!

Ότι σε κουράζει, άλλαξέ το!

Ενίσχυσε και στήριξε αυτούς που αγαπάς!

Άκου τη φύση και όσα έχει να σου πει και να σου προσφέρει!

Μη λυπάσαι για όσα δεν έκανες, χαίρε για όσα κάνεις τώρα!

Απλά ξεκίνα, τα άλλα θα τα βρεις στην πορεία της διαδρομής!

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο του James Norbury, ένα μικρό βιογραφικό του οποίου θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, επέλεξα την παρακάτω:

…δεν κάνουν τα κύματα τον ωκεανό. Και οι σκέψεις δεν κάνουν το μυαλό…

Ένα βιβλίο σταθμός για όλους τους αφυπνισμένους ανθρώπους, για εκείνους που αναζητούν την ευτυχία στα απλά και για εκείνους που πιστεύουν στην αλλαγή, ξεκινώντας από μέσα τους. Άλλοι αναγνώστες θα ενθουσιαστούν, άλλοι θα κερδίσουν πολλά και άλλοι λιγότερα. Σίγουρα όμως, κανείς να δε θα μείνει ανεπηρέαστος!

ISBN: 978-960-653-449-2
Αριθμός Σελίδων: 168
Τιμή: από 15.93 €
Ημερ/νία έκδοσης: 03/11/2021
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ο James Norbury είναι καλλιτέχνης, συγγραφέας και εικονογράφος, και αγαπάει ιδιαίτερα τη φύση και τα ζώα. Γεννήθηκε στο Forest of Dean και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του γράφοντας και ζωγραφίζοντας. Σπούδασε Ζωολογία στο πανεπιστήμιο και μετά την αποφοίτησή του μετακόμισε στην Ιρλανδία.

Από εκεί ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο ζώντας στο Νιούκαστλ, στο Σουόνσι και στο Τσέλτεναμ, μερικές φορές μένοντας ακόμα και σε ένα μικρό σκάφος. Τώρα ζει στο Σουόνσι με τη γυναίκα του και τις επτά γάτες τους. Είναι εθελοντής στο τοπικό καταφύγιο ζώων.

Γράφει η Κατερίνα Σιδέρη, [email protected]
”Γεννήθηκα και ζω στις Πλαταιές Βοιωτίας. Σπούδασα Πληροφορική & Φυσικές Επιστήμες και το γράψιμο παντός είδους είναι η μεγάλη μου αγάπη. Το διάβασμα και οι μοναχικοί περίπατοι στη φύση, γεμίζουν ευχάριστα τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου. Έμπνευσή μου αποτελεί κάθε τι που μπορεί να μας διδάξει και να μας προσφέρει το έναυσμα να δούμε τη ζωή από άλλη οπτική”.

Διαβάστε επίσης

Close