Μαρία Κουγιουµτζόγλου: Σε μια ατέρμονη ροή

Μαρία Κουγιουµτζόγλου: Σε μια ατέρμονη ροή

Η Άννα είναι µια γυναίκα που δεν της χαρίστηκε τίποτα σε ένα ανδροκρατούµενο κόσµο. Ό,τι έχει κερδίσει το κατάφερε µε το να είναι ο εαυτός της.

Ευαίσθητη, µα και περήφανη, παραµένει µοναδικά αυθεντική, καθώς, συνειδητά, είναι διατεθειµένη να πληρώσει το τίµηµα της αδιαπραγµάτευτης άρνησής της να συµβιβαστεί µε κάτι λιγότερο απ’ ό,τι της αξίζει. Όµως κάποια στιγµή οι ισορροπίες κλονίζονται.

Η Φανή, στον αντίποδα, ακολουθεί τα βήµατα των άλλων. Παρασυρµένη από τις προσδοκίες των οικείων της και βαθιά απογοητευµένη Μαρία Κουγιουµτζόγλου: Σε μια ατέρμονη ροήαπό την άκαρπη προσπάθειά της να πραγµατοποιήσει τα όνειρά της, αποφασίζει να τα εγκαταλείψει.

Ξεγελώντας τον εαυτό της, επιλέγει να κρυφτεί πίσω από τη σταθερότητα και την ασφάλεια που της προσφέρει ένας συµβατικός γάµος. Μέχρι που θα συναντηθεί µε την αλήθεια.

Μια ιστορία που αναδεικνύει τη δύναµη της γυναίκας, της αιώνιας γυναίκας, αυτής που στήριξε τα θεµέλια του κόσµου και έγραψε την ιστορία αλλιώς.

Εγκλωβισµένοι στην ατέρµονη ροή της ζωής, τιµωρούµαστε για το θράσος µας να εµπλέκουµε το ιδεώδες µε το πραγµατικό στα όνειρα και στις προσδοκίες µας και αναγκαζόµαστε να δίνουµε διαρκώς µάχες στην αρένα της, καθώς είτε µας προσφέρει στιγµές χαράς, έρωτα, επιτυχίας και θριάµβου, είτε µας φέρνει αντιµέτωπους µε µια υπέρτατη δύναµη, τη µοίρα.

Στιγµές που νιώθουµε ανίσχυροι µπροστά στο µεγαλείο της τραγικότητάς της, και που η µόνη εµφανής διέξοδος που δείχνει πραγµατική είναι να ακολουθούµε απλώς το ρεύµα. Όχι µε άρνηση αλλά µε αποδοχή της ροής.

Α1027
ISBN: 978-960-14-3734-7
Αθήνα: 2022
Σελίδες: 256
Τιμή: € 14,00 (με ΦΠΑ)
Εκδόσεις: Λιβάνη
Πίνακας εξωφύλλου: Θεόδωρος Ελευθεριάδης

Λίγα λόγια για τη Μαρία Κουγιουµτζόγλου

Η Μαρία Κουγιουµτζόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου µεγάλωσε και έζησε το µεγαλύτερο µέρος της ζωής της. Είναι δηµόσιος υπάλληλος του Υπουργείου ∆ικαιοσύνης και τα τελευταία χρόνια ζει στα Χανιά της Κρήτης.

Αρθρογραφεί ερασιτεχνικά σε εφηµερίδες και sites, όπως Thessaloniki Arts and Culture, Εναλλακτική ∆ράση, εφηµερίδα λογοτεχνών Λογοτεχνικό Βήµα, λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος, εφηµερίδα Tomorrownews.gr κ.ά.

Πρόσφατα συµµετείχε στις συλλογικές εκδόσεις Λογοτεχνικό Ηµερολόγιο 2021 των εκδόσεων Κέφαλος, µε το διήγηµα «Ο γαµπρός της Ευτυχίας», και «Όταν Μείναµε Σπίτι» των εκδόσεων Psychologybooks Kathexis, σε συνεργασία µε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συµβουλευτικής Ψυχοθεραπείας (τέως Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων), µε το κείµενό της µε τίτλο «Ευαίσθητα προσωπικά δεδοµένα».

Επικοινωνία µε τη συγγραφέα: [email protected], facebook.com/mara.klairi

 

Διαβάστε επίσης

Close