Nina Hanefeld: Η Λιν και το μυστικό του κύκλου

Nina Hanefeld: Η Λιν και το μυστικό του κύκλου

Το βιβλίο «Η Λιν και το μυστικό του κύκλου» είναι ένα υπέροχο, μαγευτικό ταξίδι με στόχο να ενημερωθούν οι νεαρές κυρίες πρωτίστως, για τη γυναικεία μας φύση.

Η συγγραφέας Nina Hanefeld με εύστοχο τρόπο, «παντρεύει» τον κόσμο του παραμυθιού με εκείνο της γνώσης έτσι ώστε να γεννηθεί ένα προσιτό βιβλίο ακόμα και για τις πολύ μικρές ηλικίες, ευκολοδιάβαστο, διασκεδαστικό και άκρως ενημερωτικό.

Μια μυστηριώδης νεραΐδα, η Μεταλίνα, θα εμφανιστεί απρόσμενα στη νεαρή Λιν, έχοντας μια σημαντική αποστολή: Να της γνωρίσει όλες τις αλλαγές που θα γευτεί στην εφηβεία της, αλλά πρώτα από όλα να της εξηγήσει με απλό και κάποιες φορές χιουμοριστικό τρόπο, τι είναι τελικά αυτή η εφηβεία.

Η εφηβεία με τις μεγάλες και μικρές αλλαγές της, με τα ανάμεικτα συναισθήματα για όσα θα ακολουθήσουν, με τους φόβους καιNina Hanefeld: Η Λιν και το μυστικό του κύκλου τις αγωνίες που συχνά κατακλύζουν τα κορίτσια, μέσα από το τρυφερό αυτό βιβλίο που πραγματικά λάτρεψα, γίνεται προσιτή και κατανοητή από τις αναγνώστριες και η γραφή του είναι ικανή να κατευνάσει τα άγχη που τις κατακλύζουν.

Η επαφή με το στήθος και το αιδοίο, η προετοιμασία του σώματος για μελλοντική κύηση, η γνωριμία με τα γενετικά μας όργανα, αλλά και τα μυστικά που κρύβονται στην κοιλιά και ανάμεσα στα πόδια μας, ξεπροβάλλουν χωρίς ταμπού και μας τροφοδοτούν με γνώσεις, ίσως και απορίες που λύνονται στις σελίδες του βιβλίου, παραμερίζοντας δυναμικά το φόβο που στην αρχή προξενούν.

Χαρακτηριστικές εικόνες, κατατοπιστικές πληροφορίες, αποσαφηνίσεις εννοιών και γυναικολογικών όρων και γνώση πολύτιμη και ευπρόσδεκτη μέσα από κείμενα και διαλόγους της Μεταλίνα και της Λιν, είναι μερικά από τα κρυμμένα μυστικά που θα ανακαλύψει μαζί με τη Λιν, κάθε κορίτσι που επιθυμεί να εξοικειωθεί με την εφηβεία και τις αλλαγές της.

Πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες που μας αγχώνουν, μας τριβελίζουν και μας προβληματίζουν, στο βιβλίο θα πάρουν σάρκα και οστά και το δύσκολο κεφάλαιο της έμμηνου ρήσης θα σταθεί ικανό να συνδράμει και αυτό με τη σειρά του στη μετάβαση που βιώνουμε, από κορίτσι σε γυναίκα.

Η περίοδος, οι πόνοι της, οι σερβιέτες, τα ταμπόν, το ημερολόγιο και όλα τα παρελκόμενα, θα αναλυθούν απλά και οι πρακτικές αλλά και οι έξυπνες συμβουλές που θα διαβάσουμε, θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για να καταλαγιάσει η όποια μας αγωνία και ανασφάλεια.

Μη φοβάστε, κορίτσια! Το να είσαι γυναίκα είναι ευλογία, όσο κι αν κάποιες φορές νιώθουμε άσχημα για όλα όσα μας συμβαίνουν. Απολαύστε όσο μπορείτε τη μεταβατική αυτή πορεία και βρείτε τρόπους για να νιώθετε όμορφα, όλες τις ημέρες του χρόνου, ακόμα και εκείνες που λέγονται δύσκολες!

ISBN: 9786188574618
Αριθμός Σελίδων: 80
Τιμή: από 13.83 €
Ημερ/νία έκδοσης: Αύγουστος 2022

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις oposito και το συστήνω σε όλα τα κορίτσια, τις μαμάδες αλλά και όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Γράφει η Κατερίνα Σιδέρη, [email protected]
”Γεννήθηκα και ζω στις Πλαταιές Βοιωτίας. Σπούδασα Πληροφορική & Φυσικές Επιστήμες και το γράψιμο παντός είδους είναι η μεγάλη μου αγάπη. Το διάβασμα και οι μοναχικοί περίπατοι στη φύση, γεμίζουν ευχάριστα τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου. Έμπνευσή μου αποτελεί κάθε τι που μπορεί να μας διδάξει και να μας προσφέρει το έναυσμα να δούμε τη ζωή από άλλη οπτική”.

Διαβάστε επίσης

Close