Τέρψα Αγαθοκλέους-Παπακώστα: Ένας αγνοούμενος στις στράτες της Σμύρνης

Τέρψα Αγαθοκλέους-Παπακώστα: Ένας αγνοούμενος στις στράτες της Σμύρνης

Λίγες μέρες πριν από την τουρκική εισβολή στην Κερύνεια, ο Ανδρέας και η Ανδριάνα επισφραγίζουν τον έρωτά τους με τα δεσμά του γάμου.

Ο Ανδρέας φεύγει για το πόλεμο και η Ανδριάνα με τους δικούς της βρίσκονται στον θείο της στο Κίτι, ο οποίος τους φιλοξενεί. Η Ανδριάνα αποκρύπτει από τον σύζυγό της ότι είναι έγκυος, για να είναι ανεπηρέαστος στο έργο του. Μόνο η μητέρα της γνώριζε το Τέρψα Αγαθοκλέους-Παπακώστα: Ένας αγνοούμενος στις στράτες της Σμύρνηςμυστικό της.

Όταν έφτασε ο καιρός, η Ανδριάνα φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, τον Άδωνη. Ο πατέρας του Άδωνη εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Μετά από είκοσι και πλέον έτη, ανακαλύπτουν ότι ο Ανδρέας βρίσκεται στις φυλακές στα Άδανα και ότι έχει χάσει τα λογικά του από τα βάρβαρα βασανιστήρια των Τούρκων.

Με τη βοήθεια κάποιων φίλων της Ανδριάνας μεταφέρεται σε ψυχιατρική κλινική, στην Κωνσταντινούπολη. Μόλις παρουσίασε κάποια βελτίωση, το «σκάει» από την κλινική και φεύγει για τη Σμύρνη, προσπαθώντας να βρει τρόπο να φθάσει στην Κύπρο.

Στη Σμύρνη τον ανακαλύπτουν οι δικοί του και μαζί με τον Άδωνη επιστρέφουν ευτυχισμένοι στο Λονδίνο, με την απώτερη σκέψη να βρεθούν κάποτε στην αγαπημένη Αδούλωτη Κερύνεια τους.

Τιμή: 13.50€
Σελίδες: 240
Είδος: Ιστορικό Μυθιστόρημα
ISBN: 9786185389260
Εκδόσεις: Γερμανός

Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Τέρψα Αγαθοκλέους-Παπακώστα γεννήθηκε στην Κύπρο το 1944. Είναι εκπαιδευτικός και ζει και εργάζεται στην Άρτα. Σπούδασε στην Ελλάδα, στην Αγγλία και στον Καναδά. Έλαβε μέρος στον Απελευθερωτικό Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. του 1955-59 εναντίον των Άγγλων κατακτητών σε ηλικία μόλις 13 ετών.

Aρθρογραφεί επί μακρόν σε διάφορες εφημερίδες με μόνο στόχο την προβολή της Κύπρου και του κοινωνικοπολιτικού της προβλήματος. «Κλεισμένη βαθιά μέσα της η Κύπρος που την ακολουθεί πάντα και παντού ο νους και η καρδιά εκεί βρίσκονται», όπως αναφέρει κάποιος δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα.

Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως. Ήδη στο ενεργητικό της υπάρχει ένα ακόμη, με τίτλο «Αδυσώπητο μίσος» που έχει εκδοθεί και αυτό από τις εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Διαβάστε επίσης

Close