10+1 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα

10+1 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα

Μπαίνουμε με φόρα στη νέα εβδομάδα και -όπως πάντα- ψάχνουμε τρόπους για να βγούμε από τη ρουτίνα μας. Και ποια η καλύτερη διέξοδος … από την έξοδο;

Παρακάτω θα βρεις τις 10+1 καλύτερες προτάσεις για ψυχαγωγία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από 27/01 έως και 02/02/2020 …

 

O Ζωρζ Πιλαλί στο Principal Club Theater με την παράσταση «Οχλοδοξία»

Ανακοινώνουμεν εις εκλεκτόν φιλοθεάμον κοινόν της ημετέρας συμπρωτευούσης τη σύγχρονην σατιρικήν παράστασιν «Οχλοδοξία». Ο ύστατος εφηβισμός ενός γηραλέου κόσμου.Τα περίεργα και παράδοξα συμβεβηκότα άτινα παριστάνονται και ιστορούνται εις την σκηνήν δύνανται να προξενήσουν εις το φιλοθεάμον κοινόν της Θεσσαλονίκης ρίγη διανοητικής συγκινήσεως.
Political correct: Η ηθικολογία της αθεάτριστης διανόησης
και ο αντίλογος της «Συνηγορίας υπέρ του μίσους».
Ερντoγάν: ο πτωχός μικροπωλητής όστις έμελλε να ηγεμονεύσει.
Νεκροφιέστα: Ο ύστατος ελιγμός ενός εκ των Σοστακόβιτς.
Μιμίαμβος: Αττικίζοντες μαρξιστές ηθοποιοί οίτινες εξαιρούν την αττικήν κωμωδίαν.
O αισχρολόγιος: Ο υπερλεξικός καθηγητής Ζ. όστις βωμολοχώντας σεμνοτυφεί.
Τραγελαφικόν ηχοϊστόρημα με τίτλον «Ο απέθαντος Ρωμιός, το θλιβερόν φάσμα των Βαλκανίων». Εις την προθήκην της λαϊκής εντέχνου τραγουδοποιΐας μας εκθέτουμεν τα ανεκτίμητα faux bijoux των γυναικείων συναισθημάτων.
Να προσέλθετε εξ άπαντος άπαντες διότι το ποιητικόν μας έργον θα παραστεί άπαξ, την 1ην Φεβρουαρίου εις τον πασίγνωστον μουσικόν κλωβόν Principal Club Theater.
Μερικοί εκ των τίτλων οίτινες θέλουν διαφωτίσουν το φιλοθεάμον κοινόν δια το περιεχόμενον της θεατρικής ιδιοφυούς σατιρικής παραστάσεως «Οχλοδοξία».

INFO:
Ζωρζ Πιλαλί / «Οχλοδοξία»
Principal Club Theater Fix, 26ης Οκτωβρίου 15, 54627, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο για πληροφορίες 2310428088
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Προπώληση εισιτηρίων: 10 ευρώ σε Σάρωθρον, Rover, Ticket House & Viva.gr
Ταμείο: 12 ευρώ


Οι Bad Movies επιστρέφουν στο WΕ!

Μετά τα περσινά live με Rumjacks και Vodka Juniors, έρχονται την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου με το δικό τους full set που όλοι περίμεναν. Λίγο πριν την ηχογράφηση του καινούριου τους δίσκου, παρουσιάζουν τα νέα τραγούδια τους,μαζί με όλα τα υπόλοιπα που αγαπήσαμε .Η μπάντα που από το 2004 παίζει rock και αναπνέει ως punk, ύστερα από 3 δίσκους, 2 ΕΡ, κι αμέτρητα live σε Ελλάδα και Ευρώπη, επιστρέφει στο σπίτι της, πιο δυνατή από ποτέ, να ισοπεδώσει το WE! Μια νύχτα που θα αργεί να ξημερώσει, μια νύχτα που δε θα ‘ναι σαν τις άλλες, μια νύχτα που θα είμαστε ελεύθεροι.

ΙΝFO: Bad Movies Live w/ Κροταλίας and The Coreys Πολυχώρος WE Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 στις 8 μ.μ. Είσοδος: Προπώληση 6 ευρώ [περιορισμένη προπώληση] & 8 ευρώ [υπόλοιπη προπώληση] | Ταμείο 10 ευρώ Σημεία προπώλησης: Punk rock bar thessaloniki bate skylee | Rover Bar | Vida Pirata Tattoo | WE Διαδικτυακά: viva.gr


O Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος παρουσιάζει την stand up comedy παράσταση «Α ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ» στο Tsipou.tapas
Ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος ξαναχτυπά και μας αιφνιδιάζει επιλέγοντας αυτή τη φορά να παρουσιάσει την επιτυχημένη solo stand up comedy παράστασή του «Α ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ» σε μια πολύ όμορφη γωνιά της πόλης μας και συγκεκριμένα στο μικρό και πολύ φιλικό περιβάλλον του τσιπουράδικου με το χαρακτηριστικό όνομα tsipou.tapas! Εκλεκτά μεζεδάκια, τσίπουρο και κωμωδία. Τι καλύτερο!
INFO:
Που; Φωτάκου 3 και Κων/νου Μελενίκου στο… tsipou tapas, κάτω από το Τούρκικο Προξενείο Τηλ. Κρατήσεων: 2315 526 561 Πότε; Τετάρτη 29 Ιανουαρίου Τι ώρα; Στις 22:00 (το σέρβις φαγητού ξεκινάει στις 20:00 και ολοκληρώνεται στις 22:00) Διάρκεια: περίπου 100′

Beethoven+ (Beethoven plus) στο ΜΜΘ
Με δύο εξαιρετικές συναυλίες μουσικής δωματίου ξεκινά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ο κύκλος Beethoven+ (Beethoven plus), με τον οποίο εορτάζεται το Έτος Μπετόβεν για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη, που το όνομά του έχει ταυτιστεί με την κλασική μουσική στην πιο σοβαρή και μεγαλειώδη μορφή της. Ο κύκλος αυτός, που περιλαμβάνει συναυλίες καθ? όλη τη διάρκεια της χρονιάς, θα παρουσιάσει όχι μόνο το σπουδαίο έργο του Μπετόβεν, αλλά θα διερευνήσει και τις ποικίλες σχέσεις που αναπτύσσει με το έργο άλλων, προγενέστερων ή μεταγενέστερων συνθετών. Στην πρώτη συναυλία, στις 29 Ιανουαρίου 2020, με τίτλο Beethoven or Debussy? Both… to be Franck!, οι διακεκριμένοι μουσικοί Βασίλης Σαΐτης (τσέλο) και Νίκος Κυριόσογλου (πιάνο) προτείνουν ένα πρόγραμμα με τρεις σονάτες για βιολοντσέλο και πιάνο από τρεις διαφορετικούς συνθέτες. Στη δεύτερη συναυλία, στις 31 Ιανουαρίου 2020, ο πολύ γνωστός στη Θεσσαλονίκη Ούβε Μάτσκε (πιάνο) μαζί με τους καταξιωμένους Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε (βιολί) και Benedict Klöckner (βιολοντσέλο) παρουσιάζουν Κορυφαία έργα μουσικής δωματίου του Μπετόβεν για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο.
INFO:

Κύκλος Beethoven+ 29 & 31 Ιανουαρίου 2020 Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 Beethoven+

Έναρξη: 21.00 Χώρος: Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)

Μετά το Βυσσινόκηπο στο Θέατρο Αμαλία
Ένας δραματικός μονόλογος από τον Βασίλη Μυριανθόπουλο Στους ρόλους της Άννας, της Ανθής και της Λιουμπόβ η Γωγώ Μπρέμπου. Μια συνάντηση επί σκηνής όλων των γυναικών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Τι ενώνει την Ανθή με την Λιουμπόβ; Μετά τον βυσσινόκηπο, η Ανθή Χαλκίδη και η Λιουμπόβ Αντρέϊεβνα έφυγαν. Η Ανθή με τα παιδιά της και η Λιουμπόβ με τα μπαούλα της. Μια καθημερινή γυναίκα και μία εμβληματική ηρωίδα στους παράλληλους δρόμους τους, μετά τον βυσσινόκηπο που έχασαν. Πώς διαχειρίζεται μια μάνα την απώλεια των παιδιών της; Πώς διαχειρίζεται μια γυναίκα την απώλεια του έρωτα της; Η Ανθή συναντά την Λιουμπόβ στο ταξίδι της, μετά τον βυσσινόκηπο. Μία ηθοποιός, η Άννα (Γωγώ Μπρέμπου), που ερμηνεύει την Λιουμπόβ Αντρέϊεβνα του “Βυσσινόκηπου”, ένα βράδυ μετά από παράστασή της, συνδέει την ιστορία της ηρωίδας με μιας πραγματικής γυναίκας, της Ανθής, που και εκείνη ξεριζώθηκε από τον “βυσσινόκηπό” της, κάποια ιστορική στιγμή. Μιλώντας για τη φρίκη των πολέμων, τη σημασία του να αποκτά κάποιος ρίζες, τη θέληση για επιβίωση και τη δύναμη της αγάπης, οι γυναίκες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, φαίνεται να είναι πρωταγωνίστριες σε αυτόν το μονόλογο. Σε ένα σύγχρονο και ταυτόχρονα επιβλητικό εικαστικό περιβάλλον οι δραματικές ιστορίες των δύο γυναικών, ακολουθούν τις πορείες τους που αρκετές φορές φαίνεται να συγκλίνουν κάτω από τα ίδια μουσικά ακούσματα . Η Λιουμπόβ και η Ανθή, αποκτούν λόγο και προβάλλονται πάνω σε σώματα και, για 70 λεπτά, μοιράζονται μαζί μας τα συναισθήματα τους, για τη Ρωσία που άφησαν πίσω τους.
INFO:
Διάρκεια: 70 λεπτά Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη)

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος: 13 ευρώ Φοιτητικό, Ανέργων, ΑμΕΑ, Άνω των 65: 10 ευρώ Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία, ticketplus.gr
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310842509

Ζιλ και η Νύχτα στο Θέατρο Αμαλία
Βασισμένο στην απολογία του Ζιλ Ντε Ραι ενώπιον της Ιεράς Εξέτασης το 1440! Ένας συγκλονιστικός μονόλογος του Νίκου Χατζηπαπά, στο Θέατρο Αμαλία, 31 Ιανουαρίου και 1-2 Φεβρουαρίου! Το εμβληματικό έργο του Hugo Claus «Ζιλ και η νύχτα», αφού απέσπασε το χειροκρότημα κοινού και κριτικών στην Αθήνα, έρχεται στο Θέατρο ΑΜΑΛΙΑ στη Θεσσαλονίκη για τρεις μόνο παραστάσεις, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στις 21:00. Η παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως “απόλυτος υποκριτικός άθλος”, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Νίκου Χατζηπαπά, πραγματεύεται την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Ζιλ ντε Ραι.
INFO:
HUGO CLAUS “ΖΙΛ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ” Ταξίδι στην σκοτεινή Πλευρά Θεατρικός Μονόλογος “Το Ιερό Τέρας” – Η απολογία του Ζιλ Ντε Ραι στην Ιερά Εξέταση
Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 18 ετών
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310257218, 6986713300, 6934115555 – Παρασκευή 31 Ιανουαρίου – 21:00 – Σάββατο 1 Φεβρουαρίου – 21:00 – Κυριακή 2 Φεβρουαρίου – 21:00 Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο) Προπώληση: ticketplus.gr και στο ταμείο του θεάτρου: 231 084 2509 Προπώληση 8,90 ευρώ – Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο την ημέρα της παράστασης θα είναι 13 ευρώ.

Η Κατερίνα στο Θέατρο Αυλαία
Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με την συγκλονιστική Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο. Η παράσταση που έχει διανύσει μια θριαμβευτική πορεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια με κοινό και κριτικούς να την εξυμνούν, έχει κερδίσει συνολικά έξι θεατρικά βραβεία. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία,, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.
INFO:
Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136, τηλ. 2310 230 013 Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 Ώρα έναρξης: 21:15 Διάρκεια Παράστασης: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα Τιμές εισιτηρίων : 17 ευρώ & 13 ευρώ (φοιτητικό – άνεργοι κλπ) Προπώληση : Ταμείο θεάτρου (τηλ.2310 230 013) & viva.gr

Μήδεια του Μποστ στο Θέατρο Αμαλία
Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» και «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;», το θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό έργο και συγκεκριμένα την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια». Η παράσταση που έχουν ήδη παρακολουθήσει στην Αθήνα περισσότεροι από 5.000 θεατές έρχεται για οκτώ ημέρες στο Θέατρο Αυλαία στην Θεσσαλονίκη! Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας δεν ενσαρκώνει γυναίκα, αλλά ο εξαίρετος Μάκης Παπαδημητρίου! Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο βραβευμένος ηθοποιός συνεργάζεται με τον Νικορέστη Χανιωτάκη σε ένα ισχυρό «πάντρεμα» με ένα έργο – πρόκληση κι έναν θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Τζένη Θεωνά, Νικορέστης Χανιωτάκης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μπέτυ Αποστόλου, Άννα Κλάδη. Γιάννης Μαθές: ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων. Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη, παίζεται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς και φέρει την υπογραφή της Monika! Η παράσταση του Θησείου φιλοδοξεί, με την σύγχρονη ματιά που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του, να μεταδώσει τον σπουδαίο σατιρικό λόγο του Μποστ που ασχολήθηκε με τόσο χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.
INFO:
«Μήδεια» του Μποστ Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης Μουσική: Monika στο Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή) Τηλέφωνο: 2310 230013 μόνο για 8 παραστάσεις Παραστάσεις: 30 Ιανουαρίου – 9 Φεβρουαρίου 2020 Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμπτη έως Σάββατο, στις 21.00 και Κυριακή, στις 20.00 Πληροφορίες Στη σελίδα του Θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ: https://www.avlaiatheater.gr/ Διάρκεια: 110 λεπτά Εισιτήρια: Πέμπτη/Παρασκευή: 15 ευρώ γενική είσοδος, 13 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, Σάββατο/Κυριακή: 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ φοιτητικό, ανέργων Προπώληση: Ταμείο θεάτρου Αυλαία και Ticketservices.gr, tickets.public.gr & στα καταστήματα Public

“Highlights”: Thessaloniki Cinedance International στο Vitruvian Thing

Το Thessaloniki Cinedance International, γνωστό και ως TCI, είναι ανεξάρτητο φεστιβάλ που σκοπεύει στο να προβάλει έργα σύγχρονου χορού επί οθόνης από όλον τον κόσμο. Αυτή η ειδική προβολή φέρνει 12 διακεκριμένες ταινίες από τη συλλογή του.

Με ατέλειωτους συνδυασμούς ευφάνταστης χορογραφίας, εντυπωσιακής οπτικής σύνθεσης, ερμηνευτικής αρτιότητας, αφηγηματικής ανάπτυξης, δόμησης κόσμων, και μουσικότητας, το TCI εξερευνά διαφορετικές προσεγγίσεις στο χορό επί οθόνης.

Οι ταινίες που επιλέχθηκαν συμπεριλαμβάνουν έργα καταξιωμένων αλλά και νέων δημιουργών, με διεθνή βραβεία και συμμετοχές στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Δημιουργοί, σκηνοθέτες, χορογράφοι και ερμηνευτές όπως οι Adrien Ouaki, Jack Thomson, Jonathan Mandel, Thomas Freundlich, Mitchell Rose, Daria Lippi, Janessa Clark, Ιωάννα Τσινιβίδη, σας περιμένουν στο Vitruvian Thing!

INFO: Επιλογές από το διεθνές φεστιβάλ έργων χορού επί οθόνης στο Vitruvian Thing Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, 21:00 Είσοδος με απροσδιόριστο εισιτήριο,
μόνο με κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Κρατήσεις ηλεκτρονικά στο: https://vitruvianthing.com/tcihi1 ή τηλεφωνικά στο 6943642039 [11:00 – 14:00]


Ο Κάτω Παρθενώνας στο Θέατρο Αμαλία

Εσείς τι θα κάνατε αν είσαστε ένας πρώην επιτυχημένος χρηματιστής λίγο πριν την απόλυτη οικονομική κατάρρευση και σας είχαν απομείνει μόλις… 50.000 ευρώ; Σίγουρα, όχι αυτό που έκανε ο επιχειρηματίας της ιστορίας μας, να «προσλάβει» έναν άστεγο – πλανόδιο βιβλιοπώλη- για να τον σκοτώσει προκειμένου να γλιτώσει τον εξευτελισμό … Το έργο του Μηνά Βιντιάδη «ΚΑΤΩ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ », που ανέβηκε τον Οκτώβριο του ’15 με επιτυχία στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, τον Ιανουάριο, στο Θέατρο «ΑΜΑΛΙΑ», τη Δευτέρα 27 και Τρίτη 28, με σκηνοθέτη τη Βάνα Πεφάνη.
INFO:
Διάρκεια: 80 Παραστάσεις: Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Ιανουαρίου, Ώρα 21.00 Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15 ευρώ, Μειωμένη τιμή 13 ευρώ Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία, ticketplus.gr Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310842509

Έκθεση φωτογραφίας “Ανθισμένες Ροδακινιές” στην ESP Gallery
Από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ως τις 16 Φεβρουαρίου 2020, οι εικόνες του ολάνθιστου ροζ κάμπου της Βέροιας φιλοξενούνται στην ESP Gallery (Ναυμαχίας Έλλης 5 – Λαδάδικα) δίνοντας ανοιξιάτικο χρώμα και διάθεση στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που έχουν διακριθεί στους διαγωνισμούς φωτογραφίας με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Fuji Film Hellas, της Ένωσης Φωτογράφων ΚΔ Μακεδονίας, του pttl.gr και της PROLAB. Λίγα λόγια για φαινόμενο… Κάθε χρόνο συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας. Το διάστημα από τις αρχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές. Η ροδακινιά, στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται “το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου” που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων όπως ο Van Gogh. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας, ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας διοργανώνει βιωματικές δράσεις, βόλτες με ποδήλατα και διαγωνισμούς φωτογραφίας για να ζήσουμε και να μοιραστούμε την ευφορία που δημιουργεί στην ψυχή μας το εντυπωσιακό θέαμα!
INFO:
Ανθισμένες Ροδακινιές, ESP Gallery (Ναυμαχίας Έλλης 5, Θεσσαλονίκη, περιοχή Λαδάδικα). Διάρκεια έκθεσης: 24/01 – 16/02. Ώρες λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ 10:00 – 17:00.
Επιμέλεια: Δάφνη Τσάρτσαρου

Διαβάστε επίσης

Close