2ο Thessaloniki Free Short Festival

2ο Thessaloniki Free Short Festival

32 ταινίες μικρού μήκους θα προβληθούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

1η Ιουλίου – 31 Αυγούστου.

Πριν το Live Screenings Event τον Σεπτέμβρη στην πόλη της Θεσσαλονίκης μπορείτε να παρακολουθήσετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μερικές από τις νικηφόρες και επίσημες επιλεγμένες Ταινίες Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης Free Short Festival 2022 στη σελίδα του Festival στο Instagram μέσω IGTV, 32 ταινίες μικρού μήκους από 16 χώρες του κόσμου, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το Thessaloniki Free Short Festival δημιουργήθηκε την περίοδο του lockdown από μια μικρή ομάδα φοιτητών και αποφοίτων σχολών Τέχνης και σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να προβάλλουν τις δημιουργίες τους, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ανταλλάσοντας σκέψεις και ιδέες και να λάβουν μέρος σε ένα Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους χωρίς κάποιο κόστος συμμετοχής.

Το 1ο Thessaloniki Free Short Festival πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με online προβολές στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Instagram, μέσω IGTV και σε φυσικό χώρο την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στην ταράτσα της Ετεροτοπίας στη Θεσσαλονίκη. Πάνω από 100 θεατές, παρακολούθησαν στην μικρή ταράτσα της Ετεροτοπίας, 14 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από 8 χώρες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Σκηνοθέτες και συντελεστές ταινιών του Ελληνικού τμήματος του Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας και αναλύοντας τις σκέψεις τους για τις ταινίες τους. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 350 ταινίες από 45 χώρες του κόσμου.

Φέτος το Thessaloniki Free Short Festival μεγάλωσε, καθώς υπέβαλαν συμμετοχή 3200 ταινίες μικρού μήκους από 115 χώρες του κόσμου. To Live Event θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης σε χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Festival στο fb.

Διαβάστε επίσης

Close