Άρις Γεωργίου: punctuscontrapunctum

Άρις Γεωργίου: punctuscontrapunctum

Εγκαίνια της έκθεσης την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, στις 18:00

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, ώρα 6 μμ, στην Γκαλερί ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, η έκθεση punctuscontrapunctum του Άρι Γεωργίου με έργα προερχόμενα από τρεις ενότητες των τελευταίων χρόνων.

Πρόκειται για μια τριλογία τριών δωδεκαμελών ενοτήτων, “St Dominic’s Preview”, “Tronches” και “Szczot B.D.”, όπου, με εικονογραφική / σχεδιαστική γραφή και με χειρονομίες αυτοσχεδιασμών, στιγμάτων και ιχνών, φθόγγων και σιωπών, οργανώνονται ποικίλα εικαστικά δοκίμια, αφαιρετικά και αφηρημένα, αποδίδοντας με σαφήνεια ένα διαχρονικό πλαίσιο στοχασμού.

Άρις Γεωργίου: punctuscontrapunctum

Όπως επισημαίνει η ιστορικός της Τέχνης Θάλεια Στεφανίδου,
«Σε αυτή την τριλογία παραλλαγών, μετατοπίσεων, αποδράσεων, επιλογών και αποκλίσεων, η επινόηση, το εύρημα, το τέχνασμα, η ιδιόμορφη σατιρική διάθεση, η παρωδία, το τυχαίο και όλα όσα αξιοποιεί το φαντασιακό οργανώνουν ένα modus operandi, που τείνει στην ολοκλήρωση ενός μυστικού κώδικα με μια, στην κυριολεξία, συρραφή λέξεων όπου προτείνεται και το κλειδί ερμηνείας: punctuscontrapunctum, ― στίξη / αντίστιξη―σαν μία γεφύρωση στα κενά που δημιουργούνται στην συνδυαστική λογικής και φαντασίας, εκεί ακριβώς, ανάμεσα στις έννοιες, την μέθοδο και το βίωμα».

Άρις Γεωργίου: punctuscontrapunctum

Διάρκεια έκθεσης: 15 Δεκεμβρίου 2022-14 Ιανουαρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00

ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ | Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη, t. +30 2310 240416, e-mail: [email protected], lolanikolaougallery.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

Close