17η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

17η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

37 πόλεις συμμετέχουν, με σκοπό να πλημμυρίσουν με μελωδίες γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα της Ελλάδας.

 

Στην πόλη μας, από τις 21 έως τις 22 Ιουνίου 2016, είσοδος ελεύθερη.

Οι συναυλίες, δράσεις και εκδηλώσεις του 2016 φέρνουν ένα ουσιαστικό μήνυμα αρμονίας, ενότητας και συνεργασίας, σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών για την χώρα μας. Για να αλλάξουν οι ρυθμοί των πόλεων μας, ενώθηκαν αφιλοκερδώς 3.000 μουσικοί και 430 συγκροτήματα, Djs, χορωδίες και ορχήστρες που θα παρουσιαστούν σε 320 εκδηλώσεις σε περισσότερες από 170 τοποθεσίες Πανελλαδικά!

Ένα ηχηρό κάλεσμα που σας προτρέπει  – έστω και για λίγες ώρες –  να αφήσετε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής.

Πόλεις , από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου 2016: Αθήνα, Άγιος Δημήτριος (Αττικής), Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Βέροια, Βόλος, Βύρωνας, Διδυμότειχο, Δονούσα, Δράμα, Έδεσσα, Ελευσίνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Κεφαλονιά, Κύθηρα, Λάρισα, Λέσβο, Λιβαδειά, Λουτράκι, Νάξος, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Πάτρα, Πειραιάς, Πρέβεζα, Πύργος, Σαντορίνη, Σέρρες, Σουφλί, Σπάρτη, Χαλκίδα και Χανιά!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

• Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (Κήπος των Εποχών)

20.00 – 21.00: Με τους ήχους της Μπάντας» / Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κλεάνθη Ζαρίμπα.21.30 – 22.30: «Ταξίδι στ’ αστέρια… συντροφιά με τη μουσική»/Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη.

Παράλληλα, την 21η Ιουνίου, το θερινό ηλιοστάσιο, σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού για το βόρειο ημισφαίριο. Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας συμμετέχει στις εκδηλώσεις με τηλεσκόπια, τα οποία θα τοποθετήσει στο χώρο και με τα μέλη του που θα ξεναγούν και θα εξηγούν τα ουράνια φαινόμενα, στο κοινό. Την οργάνωση της συγκεκριμένης δράσης έχει αναλάβει το μέλος της Σ.Ο.Δ.Θ., Αριστείδης Βούλγαρης.

• Πλατεία Λευκού Πύργου (Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου)

20.00 – 20.30 «Μαρία Μούρτζου & the Band» / 5μελές μουσικό σχήμα με πιάνο, κιθάρα, μπάσο, τύμπανα και φωνή σε μουσικές διασκευές. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιάννης Δαμιανίδης

20.45 – 21.15: Μουσικό Σύνολο Σάκη Ζαχαριάδη / 4μελές μουσικό σχήμα με κιθάρα, τύμπανα και φωνή σε jazz, fusion και rock

21.30 – 22.00: «The Family Idiot» / 4μελές μουσικό σχήμα με κιθάρα, μπάσο, τύμπανα και φωνή σε power-pop και indie-rock

22.15 – 22.45: «Dull Gas» / 5μελές μουσικό σχήμα με κιθάρα, μπάσο, τύμπανα σε διασκευές ελληνικού και αγγλόφωνου rock

23.00 – 23.30: Μουσικό Σύνολο Κωνσταντίνας Πάλλα / 3μελές μουσικό σύνολο με μπουζούκι, πιάνο, φωνή με έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

• Θέατρο Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς

19.30 – 21.30 Μουσικά σύνολα Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης / Καλλιτεχνική διεύθυνση: Παναγιώτης Διαμαντής

Περισσότερες πληροφορίες και για άλλες πόλεις μπορείτε να δείτε εδώ

 

Thessaloniki Arts and Culture 

 

 
Διαβάστε επίσης

Close