Ο μεγάλος περίπατος της γεύσης

Ο μεγάλος περίπατος της γεύσης

Η νέα… πεντανόστιμη διαδρομή από την ομάδα Thessaloniki Walking ToursΣτο κέντρο της πόλης μας, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, στις 11:00, τιμή συμμετοχής 15€.

Πώς διαμορφώθηκε η κουζίνα της Θεσσαλονίκης; Ποιες ιστορίες κρύβονται πίσω από τις γεύσεις που αγαπάμε και πώς συνδέονται γαστρονομικά το χθες με το σήμερα;

Με οδηγό τον Κωστή Ζαφειράκη περπατάμε στο κέντρο της πόλης, στις αγορές Μοδιάνο, Καπάνι και Άθωνος και ανιχνεύουμε την σύνθετη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης.

Συναντάμε τους ανθρώπους των αγορών, ακούμε τις ιστορίες τους, επισκεπτόμαστε ξεχωριστούς χώρους και καταστήματα και δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά προϊόντα τους.

Περπατάμε, γελάμε, πίνουμε, τρώμε, μαθαίνουμε, κουβεντιάζουμε και απολαμβάνουμε όσα συνδέονται με την ευχαρίστηση που προσφέρει το καλό φαγητό.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου μοιραζόμαστε μια πλούσια γευστική εμπειρία δοκιμάζοντας μέλι, παστέλι αριάνι, λουκούμια και ελιές, εξαιρετικά τυριά και εδέσματα με μυστικές συνταγές, μαθαίνουμε τα μυστικά της μακεδονίτικης πίτας και της αγιορείτικης κουζίνας και γνωρίζουμε τον συναρπαστικό κόσμο των μανιταριών.

Ημέρα: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015
Ώρα: 11πμ
Αφετηρία: Λουλουδάδικα

Τιμή: 15 ευρώ και 12 ευρώ μειωμένο (για φοιτητές, μαθητές)

Πληροφορίες – κρατήσεις: [email protected] / 2310 810226/ 6978186901

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours προτείνει θεματικές διαδρομές στη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας να συνδέσει το παρελθόν με το σύγχρονο πρόσωπό της πόλης.

Η ομάδα δίνει έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες, στο μικρό, αυτό που γλίστρησε από τη μεγάλη Ιστορία, το οποίο όμως συνδέεται με τα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν τον σύνθετο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και της περιπέτειας της μέσα στον χρόνο.

Οι καλά σχεδιασμένες διαδρομές δίνουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε την πόλη με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα τεκμηριωμένο.

Thessaloniki Arts and Culture http://www.thessalonikiartsandculture.gr