"Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν"... στο 40ο  Φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης

“Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν”… στο 40ο Φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στο 40ο Φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο των Εκδόσεων Λιβάνη (περίπτερο 7-8), βρίσκεται το Φωτογραφικό Λεύκωμα: “Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν”.
Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης, τoυ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

Το λεύκωμα αποτελείται από φωτογραφίες Λεπροκομείων από τη Σπιναλόγκα, Σάμο, Λέρο, Χίο και Αθήνα, αναδεικνύοντας όλα αυτά τα κτήρια αλλά και την ιστορία τους που τείνει να χαθεί στο πέρασµα του χρόνου. Πρόκειται για κληρονομιά που σε λίγα χρόνια ίσως να είναι άγνωστη στις νέες γενιές, διότι δυστυχώς σήµερα πολλά από αυτά τα ιδρύµατα καταστρέφονται και βανδαλίζονται καθημερινά.

Τα Λεπροκομεία φωτογράφησαν οι: Ευαγγελία Μεϊμέτη, Σωτήρης Πατσατζάκης, Κωνσταντίνος Καρόζης και η αείμνηστη Χαρίκλεια Λούπα.

Τα κείμενα επιμελήθηκε η ιστορικός: Νίκη Παπαβραμίδου

Από 25 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου 2021, στο χώρο της παραλίας του Λευκού Πύργου (Βασιλικό Θέατρο-Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου-Κ.Καραμανλή).

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 19.00μ.μ. έως τις 23.00μ.μ και τα Σαββατοκύριακα.

Ελάτε να περιπλανηθούμε φωτογραφικά στα Λεπροκομεία της Ελλάδας.

"Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν"... στο 40ο  Φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης

Close