Ταξίδι στην αιωνιότητα, μπαλέτο ΕΛΣ και Ελένη Καραΐνδρου

Ταξίδι στην αιωνιότητα, μπαλέτο ΕΛΣ και Ελένη Καραΐνδρου

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013, στις 18.30, Παραλία, Λευκός Πύργος, είσοδος ελεύθερη.

Ανοιχτή Πρόβα του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Παραλία της Θεσσαλονίκης για την παράσταση Ταξίδι στην αιωνιότητα.

Στο πιάνο η Ελένη Καραΐνδρου

Συμμετέχουν οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το CorpsdeBalletτης Εθνικής Λυρικής Σκηνής

mega LARGE t 53761 1193874 type12250

Στο σημείο όπου ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έστηνε την κάμερα του για τα εξαντλητικά πολυήμερα γυρίσματα των ταινιών του -στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μπροστά από τον Λευκό Πύργο- η Ελένη Καραΐνδρου, ο Ρενάτο Τζανέλλα και οι Χορευτές του Μπαλέτου της Λυρικής θα πραγματοποιήσουν μια σύντομη -ανοιχτή για το κοινό- πρόβα της παράστασης Ταξίδι στην αιωνιότητα.

Με αφορμή τις δύο παραστάσεις που θα δοθούν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με συνοδοιπόρο την μουσική της Ελένης Καραΐνδρου θα αποτίσει τον δικό του φόρο τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, στο έργο του οποίου βασίστηκε ο Ρενάτο Τζανέλλα για την χορογραφία του.

Πρόκειται για μια δράση υψηλού συμβολισμού, αφού η παραλία της Θεσσαλονίκης υπήρξε ορόσημο της Αγγελοπουλικής εικονογραφίας, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία για το παγκόσμιο ταξίδι των συνθέσεων της Ελένης Καραΐνδρου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Διαβάστε για τις δύο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη εδώ
Διαβάστε επίσης

Close