Sani Festival 2014

Sani Festival 2014

Έρχεται και φέτος να δροσίσει μουσικά -και όχι μόνο- το καλοκαίρι μας.

Στο Λόφο της Σάνης, από 11 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου 2014.

Το Sani Festival είναι ένα φεστιβάλ πολιτιστικού περιεχομένου, ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με επιλογές καλλιτεχνών που βασίζονται στη γνώση, την πρωτοτυπία και πρωτοπορία. Το αποδεικνύουν το σταθερά πιστό κοινό του, οι σπουδαίες συμμετοχές, η άριστη διοργάνωση, ο διεθνής του αντίκτυπος, η διαρκής ανανέωσή του.

Σ’ αυτό το πνεύμα, φέτος το πρόγραμμα διευρύνεται, περιλαμβάνοντας πέραν της μουσικής, και άλλες παραστατικές τέχνες. Στόχος του πάντα, η διαδραστική επικοινωνία καλλιτεχνών και κοινού σ’ ένα κοινωνικά διευρυμένο πλαίσιο, αφού χάριν της ιδιαιτερότητάς της διοργάνωσης φέρνει κάτω από την ίδια «στέγη» πολλές διαφορετικές κουλτούρες.

Με αιχμή του δόρατος την jazz μουσική – η αγάπη γι’ αυτήν, εξάλλου, το «γέννησε» πριν από 22 χρόνια – φέτος παρουσιάζει μεγάλα ονόματα του διεθνούς μουσικού στερεώματος.

Μεταξύ αυτών την κάτοχο βραβείων Grammy Terri Lyne Carrington, ντράμερ, συνθέτρια και παραγωγό, που θα ανοίξει την αυλαία της φετινής διοργάνωσης παρουσιάζοντας το πρότζεκτ της «TheMosaic 2» (11.07), ένα συγκρότημα αποκλειστικά με γυναίκες μουσικούς του είδους με «φωνή» τη διάσημη τραγουδίστρια και συνθέτρια Lizz Wright, η οποία ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2005, προσκεκλημένη ως ανερχόμενο αστέρι στο Sani Festival, ενώ φέτος επανέρχεται στο Λόφο της Σάνης ως μία παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδα της R’N’B και της soul.

Το Sani Festival μας επιφυλάσσει ακόμα το Jazz Symphony Project, μια ενδιαφέρουσα σύμπραξη του πολυβραβευμένου τρομπετίστα της jazz Terence Blanchard με τους εξαίρετους Έλληνες μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και τον μαέστρο της, αρχιμουσικό Στέφανο Τσιαλή (12/6). Από ελληνικής πλευράς έχει προσκληθεί το Nikolas Anadolis Trio (13.07), από τις πιο φιλόδοξες παρουσίες της jazz, με απήχηση όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική.

Τις υπόλοιπες παραστατικές τέχνες θα εκπροσωπήσει επάξια το χοροθέατρο Kinetic Theatre of Moscow (2.08), του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη και χορογράφου Sasha Pepelyaev που θα παρουσιάσει μια avant garde, multi-media παράσταση σωματικού θεάτρου (βασισμένη στην τέχνη της κίνησης του σώματος και τον αυτοσχεδιασμό), μία ρηξικέλευθη εξέλιξη της μακράς χορευτικής παράδοσης της Ρωσίας.

Την παράσταση αναμένεται να κλέψει το «A», μια κινηματογραφική παράσταση εμπνευσμένη από τον μύθο της Αντιγόνης, μια μεταμοντέρνα έκδοση του αρχαίου ελληνικού δράματος, η οποία πήρε σάρκα και οστά μέσω κοινωνικής χρηματοδότησης (crowdfunding, 568 άνθρωποι από όλο τον κόσμο έκαναν πραγματικότητα αυτή την ιδέα-εγχείρημα) στηρίζοντας νέους, καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς, που αποτελούν τους συντελεστές της παράστασης. Πρόκειται για μια καινοτόμο παραγωγή, ένα συλλογικό πρότζεκτ από το Α ως το Ω σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Στάθη Αθανασίου (26.07).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ

Εισιτήρια:

Γενική Είσοδος: 15€

Είσοδος αριθμημένης θέσης: 25€

Είσοδος πελατών Sani Resort: 10€

Είσοδος Κινηματογραφικών Προβολών: 6€

Προπώληση εισιτηρίων:

Η προπώληση εισιτηρίων είναι διαθέσιμη δύο εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση. Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Sani Festival μπορείτε να προμηθευτείτε με τους εξής τρόπους: ONLINE μέσω της ιστοσελίδας sanifestival.gr και της πλατφόρμας viva.gr, με χρέωση πιστωτικής κάρτας.

Σημεία προπώλησης:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Stereodisk | Αριστοτέλους 4, Τ: 2310 262912

Κωνσταντινίδης Book & Style | Μητροπόλεως 92, Τ: 2310256173

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: στα ξενοδοχεία του SANI RESORT και στο K-Books στη SANI MARINA, Τ: 23740 99400

Επίσης εισιτήρια προπωλούνται σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα του δικτύου της viva.gr σε όλη την Ελλάδα (με επιπλέον χρέωση 0,75€)

Public | Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33, Τ: 2310 227288, Mediterranean Cosmos,Τ: 2310 472633

Βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ

Δίκτυοκαταστημάτων SEVENSpots

Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ @ SANIRESORT

Για τη μετακίνησή σας προς το Sani Festival προτείνουμε pamemazi.gr, μια πλατφόρμα αναζήτησης συνεπιβατών για οικολογικό και ομαδικό τρόπο μετακίνησης.

Επιπλέον, τo KΤΕΛ Χαλκιδικής πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια προς τη Νέα Φώκαια. Ενδεικτικά: Θεσσαλονίκη – Νέα Φώκαια, 18:30. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και στο 2310-316 555.

Sani Festival 2014, Νικ. Πλαστήρα 55, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 317 327, 2310 312 320, sanifestival.gr.

Διαβάστε επίσης

Close