Ένα σύντομο ταξίδι στο μαγευτικό Άμστερνταμ!

Ένα σύντομο ταξίδι στο μαγευτικό Άμστερνταμ!

Υπάρχουν άπειρα πράγματα να κάνετε στο Άμστερνταμ!

Υπάρχουν πάνω από 800.000 ποδήλατα. Η ποδηλασία στο Άμστερνταμ είναι τρόπος ζωής, που διευκολύνεται από το ασυναγώνιστο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και το επίπεδο τοπίο της πόλης! Tip: μερικές εταιρείες ενοικίασης, όπως η MacBike, προσφέρουν έκπτωση στους κατόχους της I amsterdam City Card.

Θαυμάστε τα μεγαλοπρεπή κτίρια στην Museumplein. Μπορεί το Άμστερνταμ να είναι γνωστό για τις υπέροχες προσόψεις των σπιτιών που βρίσκονται κατά μήκος των καναλιών ωστόσο η πόλη έχει αρκετούς ακόμη αρχιτεκτονικούς θησαυρούς για να κρατήσει απασχολημένους για εβδομάδες τους λάτρεις του design και της αρχιτεκτονικής. Θα έχετε την ευκαιρία να χαζέψετε ανεμόμυλους, κινητές γέφυρες αλλά και πολύ ιδιαίτερες κατασκευές!

Επισκεφθείτε μουσεία! Μερικά μάλιστα είναι από τα πιο ιδιαίτερα και πρωτότυπα της Ευρώπης! Βάλτε λοιπόν στο «καλάθι»: το Μουσείο Βαν Γκογκ (Van Gogh Museum), το Μουσείο Άννας Φρανκ, το Κρατικό Μουσείο της Ολλανδίας (Rijksmuseum), το Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ (Stedelijk Museum), το Μουσείο Τουλίπας (Amsterdam Tulip Museum), το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο (The National Maritime Museum), το Houseboat Museum, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Κέντρο NEMO (Science Centre NEMO), το Ερμιτάζ (Hermitage Museum), το Μουσείο Κινηματογράφου (Film Museum) κ.α.

Το έχετε ακούσει ή διαβάσει σίγουρα: το Άμστερνταμ είναι η «Βενετία του Βορρά»! Μπείτε λοιπόν σε ένα από τα πλοιάρια για να βρεθείτε εν πλω στα περίφημα κανάλια του Άμστερνταμ. Οι φωτογραφίες που θα βγάλετε θα είναι ίσως το πολυτιμότερο σουβενίρ που θα πάρετε μαζί σας πίσω στο σπίτι!

Για αρχή όμως, ξεκινήστε με αυτήν την ταινία χαλάρωσης 4k του Konstantinou Rousi!

Πηγές κειμένου: wikipedia.org, gr.skyscanner.com

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close