Φωτογραφία: Dimitris Symeonidis

Καταρράκτες Βαρβάρας στη Χαλκιδική, μια μικρή υπέροχη περιπέτεια

Καταρράκτες και μπάνιο σε έναν κρυμμένο παράδεισο, στο βάθος μιας χαράδρας μέσα στο πράσινο! Μικρή περιπέτεια, μεγάλη απόλαυση.

Πως πάμε στη Βαρβάρα από Θεσσαλονίκη:
1. Πηγαίνοντας από Ολυμπιάδα (γρήγορη διαδρομή) και στρίβοντας πρός Βαρβάρα. 13 χλμ πριν φτάσουμε στη Βαρβάρα, στρίβουμε δεξιά (υπάρχει ξύλινη επιγραφή) προς Καταρράκτες.
2. Πηγαίνοντας στην Αρναία και μετά Βαρβάρα. Αυτήν τη διαδρομή προτιμήσαμε. Δρόμοι κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο, μουσική και μια μικρή αίσθηση περιπέτειας.

Φτάνοντας στη Βαρβάρα, συνεχίσαμε προς Ολυμπιάδα. Στο δρόμο σταματήσαμε στις χαρακτηριστικές 5 βρύσες (το σημείο λέγεται Κρασονέρι), γεμίσαμε τα μπουκάλια μας παγωμένο νερό και συνεχίσαμε λίγα χλμ μέχρι που είδαμε στα αριστερά μας την ταμπέλα: Καταρράκτες.
Μπήκαμε στον χωματόδρομο, σε ένα τοπίο γεμάτο άγριες φουντουκιές, σκλήθρα, ίταμους, φλαμουριές και οξιές και φτάσαμε σε ένα άτυπο σημείο στάθμευσης περίπου 800μ από το μονοπάτι με τα γεφυράκια που σε οδηγούν στους καταρράκτες (εκεί είναι το κανονικό σημείο στάθμευσης).

Λέμε άτυπο γιατί ο δρόμος έχει πολύ μεγάλες λακούβες και σε φοβίζει. Ωστόσο, μάλλον κάναμε λάθος γιατί με λίγη προσοχή θα μπορούσαμε να τον κατέβουμε με αυτοκίνητο. Μας αποζημίωσε όμως η διαδρομή και οι μυρωδιές στη φύση.
Από τα μονοπάτια με τα ξύλινα γεφυράκια μέχρι τον μεγάλο καταρράκτη αριστερά, χρειαζόμαστε περίπου 8-10′ πεζοπορία. Μετά, απλά απολαμβάνουμε το μπάνιο σε ένα τοπίο μαγικό! Στους υπέροχους καταρράκτες της Βαρβάρας Χαλκιδικής, τόσο κοντά μας και για πολλούς άγνωστους.

(Αν είναι Καλοκαίρι και έχετε σκοπό να πάτε σε παραλίες κοντά στο Άγιο Όρος, Ιερισσό και Νέα Ρόδα, μην παραλείψετε περνώντας από τα Στάγειρα να κάνετε μια στάση στο εξαιρετικό Πάρκο του Αριστοτέλη)

Φωτογραφίες – κείμενο: Δημήτρης Συμεωνίδης

 

 

 
Διαβάστε επίσης

Bruge (Μπριζ), μια πόλη βγαλμένη μέσα από παραμύθι

Bruge (Μπριζ), μια πόλη βγαλμένη μέσα από παραμύθι

Στη Μπριζ (Bruge), στην ουσία κάνεις ένα ταξίδι στους προηγούμενους αιώνες. Πλακόστρωτα στενά, μπαρόκ κτίρια, αγάλματα, καμπαναριά και κανάλια. Πύργους που νιώθεις κάθε στιγμή ότι θα δεις την πριγκίπισσα στο μπαλκόνι και το βασιλόπουλο να κάνει βόλτες με το άλογό του στα γραφικά καλντερίμια.

Close