Βοϊδομάτης: ο ''παράδεισος'' για τους κολυμβητές σύμφωνα με το Cnn!

Βοϊδομάτης: ο ”παράδεισος” για τους κολυμβητές σύμφωνα με το Cnn!

Από τις απομονωμένες αγγλικές παραλίες μέχρι τις φυσικές πισίνες στο ομιχλώδες δάσος της Κόστα Ρίκα. Από τις παγωμένες λιμνούλες σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην καρδιά του Περού μέχρι τις ήσυχες όχθες τω ποταμών στις ιαπωνικές Άλπεις.

Οι ερευνητές του Cnn γύρισαν τον πλανήτη μας και καταλήγουν σε 20 μοναδικά μέρη όπου τα σημεία κολύμβησης είναι η απόλυτη απόδραση για όσους αναζητούν περιπέτεια.

Ανάμεσα σ΄αυτά, βρίσκεται και ο Βοϊδομάτης στο Φαράγγι του Βίκου, ο παράδεισος του κολυμβητή, όπως το αναφέρει!

Και συγκεκριμένα γράφει:
”Αυτές οι φυσικές πισίνες στον ποταμό Βοϊδομάτη, βαθιά στο φαράγγι του Βίκου, στην οροσειρά της Πίνδου, στην περιοχή των Ζαγορίων στη βόρεια Ελλάδα, είναι ο παράδεισος για τους κολυμβητές.
Οι φυσικές πισίνες με τα παγωμένα νερά είναι προσβάσιμες μέσω ενός ιλιγγιώδους μονοπατιού κάτω στο φαράγγι από το χωριό του Βίκου. Η ευρύτερη περιοχή είναι ένας πραγματικός παράδεισος από την περίοδο της άνοιξης και αργότερα όταν δέντρα ανθίζουν και η ζωή «φουντώνει» και πάλι, μιας και στα τέλη καλοκαιριού συνήθως τα νερά στεγνώνουν.”

Η υπόλοιπη λίστα περιλαμβάνει φυσικές πισίνες με γαλανά και κρύα νερά από όλο τον κόσμο, όπως το Pont du Gard στη Γαλλία, το Kitsilano στον Καναδά, αλλά και τη λίμνη Bohinj στη Σλοβενία.

 

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close