22 αξέχαστες ατάκες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

22 αξέχαστες ατάκες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Δεν είναι τυχαίο που τις ελληνικές ταινίες τις δείχνει ξανά και ξανά στην τηλεόραση, κι εμείς (ξανά και ξανά) τις βλέπουμε σε επανάληψη. Δεν είναι μόνο η ποιότητά τους και η νοσταλγία για τα όμορφα εκείνα χρόνια. Ένα από τα βασικότερα συστατικά επιτυχίας στις κωμωδίες της Φίνος Φιλμ ήταν το πηγαίο, ανεπιτήδευτο χιούμορ τους, που σπανίζει (έως και εκλείπει) στην ελληνική τηλεόραση. Μία πληθώρα από ατάκες που γελάσαμε και συνεχίζουμε να γελάμε με αυτές και πολλοί από εμάς τις χρησιμοποιούμε και στην καθημερινότητά μας.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 22 από αυτές που θυμόμαστε πιο έντονα. Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε στα σχόλια τις δικές σας αγαπημένες …

 

“Η Παριζιάνα”: “Σούζυ τρως! Και ψεύδεσαι και τρως!”

“Κάτι κουρασμένα παλικάρια”: “Χούφτωσ’τη! Χούφτωσ’τη!”

“Υπάρχει και φιλότιμο”: “Θα σας εξαφανίσομεν”

“Αχ! αυτή η γυναίκα μου”: “Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορα!” & “Μπουρλότο”

“Τα κίτρινα γάντια”: “Πορτοκαλάδα από πορτοκάλια θέτε”, “Κάθονται οι άνθρωποι στα τραπέζια; Στις καρέκλες κάθονται”, “Μουστάκια, θα φάμε τα μουστάκια μας”

“Τζένη, Τζένη”: “Ρίξε λουκούμια”, “Νικολάκη, δε μας τα λες καλά …”

“Δεσποινίς Διευθυντής”: “Για μένα χτυπιούνται τα παιδιά”, “Κύριε Σαμιωτάκηηηη, γυρίσατεεεεε;”, “Ενοχλώ; Δεν ενοχλώ”, “Ποιος είναι αυτός ο γιώτα-χης;”

“Της κακομοίρας”: “Κατάστημα τροφίμων, εδώ αποδιευθυντής”, “Ποιος είναι αυτός ο ΊΚΑΣ, εγώ δεν τον πληρώνω!”, “Γιατί το λες υποκάμισο; Υπολοχαγός είναι;”

“Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι”: “Το νου σας ρεμάλια”, “Άτιμη κοινωνία! Άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις στα τάρταρα”

“Κορίτσια για φίλημα”: “Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;”

“Ο Ατσίδας”: “Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε!”

“Μια τρελλή, τρελλή οικογένεια”: “Εγώ θα πιω κάτι χωρίς αλκοόλ. Παχαίνει το αλκοόλ. Θα πιω ένα ουίσκι.”

 

Και μερικές από αυτές .. σε βίντεο …

 

 

Διαβάστε επίσης

Close