Γλυκιά Ζωή

Γλυκιά Ζωή

Δεν πιστεύω πως υπάρχει Έλληνας ή Ελληνίδα που να μη γνωρίζει τη Ζωή Λάσκαρη και να μην έχει θαυμάσει τη σπάνια ομορφιά και το πηγαίο υποκριτικό ταλέντο που τη διακατείχε όσο ζούσε.

Στις 18 Αυγούστου του 2017, η είδηση ότι η Ζωή Λάσκαρη έφυγε από τη ζωή, σκόρπισε απέραντη θλίψη όχι μόνο σε όσους τη γνώριζαν προσωπικά, αλλά και σε όλους εμάς που τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε μέσα από τις ελληνικές ταινίες στις οποίες συμμετείχε και στέφονταν όλες με μεγάλη επιτυχία.

Γλυκιά Ζωή

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, στις 12 Δεκεμβρίου του 1944, η Ζωή Κουρούκλη -όπως ήταν το πατρικό της, το οποίο άλλαξε αργότερα, καθώς η ξαδέρφη της Ζωίτσα Κουρούκλη έκανε ήδη καριέρα στο χώρο του τραγουδιού-, μπήκε στο χώρο του θεάματος το Σάββατο 20 Ιουνίου 1959, όταν στέφτηκε Σταρ Ελλάς, με το ψευδώνυμο «Αμαρρυλίς». Καθώς εισήχθη με αυτόν τον τίτλο στην επικαιρότητα και γνωρίζοντας προσωπικά τον σκηνοθέτη, Γιάννη Δαλιανίδη, η Ζωή Κουρούκλη μετετράπη σε Ζωή Λάσκαρη και απέκτησε τον πρώτο της ρόλο στη δραματική ταινία «Ο κατήφορος», στο πλευρό του Νίκου Κούρκουλου, το 1961. Η ταινία αυτή της χάρισε μια μόνιμη θέση με αποκλειστικό συμβόλαιο, στις παραγωγές της Φίνος Φιλμ και οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Συμμετείχε σε αγαπημένα μιούζικαλ της δεκαετίας του ’60, όπως τα: «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Κορίτσια για φίλημα», «Μια κυρία στα μπουζούκια» και «Οι θαλασσιές οι χάντρες», αλλά και σε κωμωδίες ή δράματα, όπως «Ένα κορίτσι για δύο», «Νόμος 4000», «Στεφανία» και «Όλγα, αγάπη μου». Τη δεκαετία του ’70, με την άνοδο της βιντεοκασέτας, η Ζωή Λάσκαρη στράφηκε αποκλειστικά στο θέατρο, πρόλαβε όμως να κάνει μερικές ταινίες, όπως το «H γυναίκα της πρώτης σελίδας» και «Αντίστροφη Πορεία».

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, πάντα απασχολούσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολλές σχέσεις της είχαν συζητηθεί, όπως αυτή με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Το 1976, παντρεύτηκε τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο με τον οποίο έχει μία κόρη, τη Μαρία – Ελένη (πρώην σύζυγος του ηθοποιού Απόστολου Γκλέτσου). Ενώ, από προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο απέκτησε άλλη μία κόρη, τη Μάρθα, η οποία είχε παντρευτεί τον αείμνηστο ηθοποιό, Βλάσση Μπονάτσο.

Διαβάστε επίσης

Close