Οι πιο χαρακτηριστικοί τίτλοι αρχής των ελληνικών σειρών

Οι πιο χαρακτηριστικοί τίτλοι αρχής των ελληνικών σειρών

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές ενώ λατρεύουμε κάποιο σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση, αγανακτούμε από τους τίτλους αρχής που εκτός του ότι καθυστερούν την εκκίνηση του επεισοδίου, πολλές φορές είναι αρκετά ενοχλητικοί. Σε αυτό το κείμενο, θα ασχοληθούμε με την αντίθετη περίπτωση.

Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο έξυπνους, αστείους, ευφάνταστους τίτλους αρχής που έχουν περάσει από την ελληνική τηλεόραση.

Εσύ φταις (2000)

Η σειρά μπορεί να μην έκανε πάταγο, παρ’ όλο που πρωταγωνιστούσαν γνωστά ονόματα (Λουιζίδου, Σώζος, Βιδάκη, Γρηγοριάδης, Ρήγας), αλλά θεωρώ ότι οι καρτουνίστικοι τίτλοι αρχής ήταν όχι μόνο διασκεδαστικοί, αλλά και αρκετά πρωτοποριακοί για εκείνη την εποχή.

 

Σαββατογεννημένες (2003)

Η πρώτη -και πολύ πετυχημένη- σεναριακή απόπειρα του Γιώργου Καπουτζίδη ήταν λουσμένη στο χιούμορ. Έτσι, δε θα μπορούσε να λείπει αυτό το στοιχείο κι από τους τίτλους αρχής, με τις τρεις πρωταγωνίστριες, ντυμένες νύφες, να «νιαουρίζουν» στα κεραμίδια …

 

Στο Παρα Πέντε (2005)

Και πάλι ο Καπουτζίδης έκανε το θαύμα του σε αυτή τη σειρά, όσον αφορά το χιούμορ. Στους τίτλους αρχής, βλέπουμε στην ουσία, μια animation μικρογραφία του σεναρίου με τους πρωταγωνιστές να είναι «πιόνια» σε ένα επιτραπέζιο!

 

Υπέροχα Πλάσματα (2007)

Bonnie Tyler στο «Holding out for a hero» για σήμα και ένα καρέ από σκίτσα μεγάλων προσωπικοτήτων με φόντο την Αθήνα, είναι οι τίτλοι αρχής για τα Υπέροχα Πλάσματα. Υπέροχα ταιριαστό!

 

Δύο Ξένοι (1997)

Λίγο δύσκολο να ξεχάσεις την Παπούλια με τον Σεργιανόπουλο να χορεύουν στη μπουάτ -τους τοίχους της οποίας κοσμούν όλες οι ξεχωριστές προσωπικότητες του ελληνικού κινηματογράφου-  στην αρχή κάθε επεισοδίου των Δύο Ξένων, έτσι δεν είναι;

 

10η Εντολή / Κόκκινος Κύκλος / 3ος Νόμος

Αθάνατος Πάνος Κοκκινόπουλος. Στους τίτλους αρχής ακούμε τον Άκη Σακελλαρίου να λέει: «Μπορείς να ξεχωρίσεις την μορφή τους μεσ΄το πλήθος. Ίσως τους δεις να προσπερνάνε βιαστικά, πρόσωπα που κάτι σου θυμίζουν, πρόσωπα γνώριμα σαν να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη που όμως έχει σπάσει. Γιατί τα όνειρα έχουν γίνει εφιάλτες και ο χρόνος κόλλησε μέσα σε μια στιγμή, μια θολή ακαθόριστη γραμμή που δεν υπάρχει γυρισμός αν προσπεράσεις. Αν παραβείς την 10η Εντολή.» Παρομοίως και στις άλλες δύο σειρές, με τον Στέλιο Μάινα και τον Μηνά Χατζησάββα.

 

Ντόλτσε Βίτα (1995)

Ο Ταραντίνο θα ήταν πολύ χαρούμενος με αυτούς τους τίτλους, μιας και τα πλάνα δείχνουν «μόνο πόδια, πόδια, πόδια». Mama yo quero του Perez Prado στη μουσική που τα καλύπτει!

 

Εγκλήματα (1998)

Δύο διαφορετικά είδη τίτλων στα Εγκλήματα. Στο ένα οι πρωταγωνιστές χαρακτηρίζονται από ζώα που τους ταιριάζουν στο χαρακτήρα που ενσαρκώνουν και στο δεύτερο μωρά ντυμένα ανάλογα με την …ιδιότητά τους.

 

Επιμέλεια – Κείμενο: Δάφνη Τσάρτσαρου

Διαβάστε επίσης

Close