Το μέλλον είναι εδώ: Η «έξυπνη πόλη» του Τορόντο θα είναι σύντομα γεγονός (Vids)

Το μέλλον είναι εδώ: Η «έξυπνη πόλη» του Τορόντο θα είναι σύντομα γεγονός (Vids)

Όσοι μεγαλώσαμε βλέποντας ταινίες επιστημονικής φαντασίας και διαβάζοντας αντίστοιχα βιβλία και κόμιξ δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστούμε και να μην ενθουσιαστούμε από την είδηση πως πολύ σύντομα, μια ολόκληρη πόλη που θα είναι σχεδιασμένη λες και έχει ξεπηδήσει από τις φανταστικές φουτουριστικές κοινωνίες που έχουμε θαυμάσει σε αυτά τα έργα; Τι εννοούμε; Ο διαδικτυακός γίγαντας της Google ανέλαβε την αναδόμηση του λιμανιού του Τορόντο και την μετατροπή σου σε μια πόλη που θα κινείται και θα λειτουργεί αποκλειστικά με τη χρήση τεχνολογίας.

Ιθύνων νους αυτής της προσπάθειας είναι ο Νταν Ντοκτόροφ, επικεφαλής της εταιρίας Sidewalk Labs, η οποία έχει εξαγοραστεί από τη Google και ειδικεύεται στη δημιουργία φουτουριστικών πρότζεκτ που εμπεριέχουν χρήση προηγμένων συστημάτων. Η εν λόγω εταιρία έχει ήδη ζητήσει και έχει πάρει άδεια για την επαναδόμηση του Τορόντο και αναμένεται να το μετατρέψει σε ένα μέρος όπου τα πάντα, από τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ μέχρι την καθαριότητα των δρόμων, θα λειτουργούν μέσω μηχανημάτων, τα οποία θα βρίσκονται στην υπηρεσία των κατοίκων. Πρόκειται για τον ορισμό της «έξυπνης πόλης».

«Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από σας νομίζετε ότι αυτή είναι μια τρελή ιδέα. Εμείς όμως δεν τη θεωρούμε καθόλου τρελή. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν τρελή η απόφαση της Google να συνδέσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου. Και εξίσου τρελή θεώρησαν την ιδέα ενός αυτοκινήτου δίχως οδηγό. Η όλη ιδέα πίσω από την ανάπλαση της συγκεκριμένης περιοχής είναι να δημιουργήσουμε πιο ασφαλή, πιο υγιή, πιο βολική και πιο ευχάριστη διαβίωση των ανθρώπων μέσα σε μια πόλη. Θέλουμε αυτή η ανάπλαση να αποτελέσει μοντέλο για το πώς μπορεί να διαμορφωθεί η ζωή μέσα στις αστικές περιοχές τον 21ο αιώνα» τονίζει ο Ντοκτόροφ.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο πως θα λειτουργεί αυτή η πόλη και εντυπωσιαστείτε μαζί μας:

Διαβάστε επίσης

Close