5 πράγματα που κάνουν οι πετυχημένες γυναίκες την Κυριακή

5 πράγματα που κάνουν οι πετυχημένες γυναίκες την Κυριακή

Είναι εύκολο να πέσεις θύμα του γνωστού φαινομένου Sunday blues, που μπορεί συχνά να σε φέρει σε πλήρη αδράνεια (σε περίπτωση που δεν το κατάφερε η κρεπάλη του Σαββατοβράδου). Ωστόσο, η Κυριακή είναι, κατά τη γνώμη μας, η πιο σημαντική μέρα της εβδομάδας και γι ‘αυτό είναι σημαντικό να μην τη χάνουμε. Οι επιτυχημένες γυναίκες γνωρίζουν ότι η καλλιέργεια κάποιων υγιεινών συνηθειών την έβδομη ημέρα μπορεί να κάνει τις άλλες έξι πολύ πιο παραγωγικές. Εδώ, θα δούμε, 5 συνήθειες της Κυριακής που οι πετυχημένες γυναίκες δεν παραλείπουν ποτέ.

 

Καθάρισμα

Το πλύσιμο και γενικά η οργάνωση του σπιτιού θα σε βοηθήσει να προετοιμαστείς για το χάος του πολυάσχολου προγράμματος της εβδομάδας. Αν, πάλι, χρειάζεσαι περισσότερα κίνητρα για να αντιμετωπίσεις αυτές τις δυσάρεστες δουλειές, να σου πούμε πως η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η ακαταστασία μειώνει την ικανότητά μας να εστιάζουμε και να επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες.

 

Πλάνο της εβδομάδας

Αν τα βράδια της Κυριακής σε πιάνει πανικός για τη βδομάδα που έρχεται, ένας τρόπος αντιμετώπισης είναι να αγνοήσεις ότι πρόκειται να αντιμετωπίσεις τη Δευτέρα. Ωστόσο, ένα καλό πλάνο της εβδομάδας θα μειώσει πραγματικά την ανησυχία σου, βοηθώντας σε να πάρεις τον έλεγχο. Ρίξε μια ματιά στο επερχόμενο πρόγραμμά σου για να διασφαλίσεις ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις και να δώσεις στον εαυτό σου χρόνο να προετοιμαστεί για τις αγχωτικές εκδηλώσεις/ meetings.

 

Ετοίμασε φαγητό και ρούχα

Αυτή η συμβουλή μπορεί να σου φανεί περιττή, αλλά η επιλογή των ρούχων σου για την εβδομάδα μπορεί να είναι μια συνήθεια που θα αλλάξει τη ζωή σου, αφού θα σου προσφέρει πολύτιμο χρόνο και θα γλιτώσει τη ντουλάπα σου από την καταστροφή. Το ίδιο ισχύει και για τα πρωινά και τα γεύματα σου – ο προγραμματισμός και η προετοιμασία θα σου εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα.

 

Θέσε στόχους

Μικροί στόχοι οι οποίοι σχετίζονται με μεγαλύτερους στόχους που έχεις. Για παράδειγμα, αν θες να μάθεις να παίζεις πιάνο, ένας από τους στόχους σου για την εβδομάδα θα πρέπει να είναι η πρακτική για συνολικά δύο ώρες. Προσπάθησε να μην θέτεις περισσότερους από τρεις στόχους σε μια δεδομένη εβδομάδα, για να μπορέσεις να ανταποκριθείς σε αυτούς. Ωραίο είναι, να τους γράψεις και να τους κολλήσεις στο ψυγείο για να τους βλέπεις κάθε μέρα.

 

Αποσυνδέσου

Πρόσφατα εκθειάστηκαν οι αρετές της ψηφιακής απεξάρτησης και εάν σκέφτεσαι να δοκιμάσεις κι εσύ αυτή την υγιή τάση, προτείνουμε να ξεκινήσεις την Κυριακή. Δεν χρειάζεται να κάνεις αποτοξίνωση όλη την ημέρα, αλλά εάν μπορείς να αποσυνδεθείς από παντού για μερικές ώρες, θα βοηθήσεις τη σωματική και διανοητική σου υγεία. Αυτό σημαίνει, όμως, πως θα κόβεις υπολογιστή, τηλέφωνο ή ακόμη και τηλεόραση.

Διαβάστε επίσης

Close