Να μην λες ούτε ένα "γιατί" στη ζωή σου

Να μην λες ούτε ένα “γιατί” στη ζωή σου

Η μεγαλύτερη παλληκαριά είναι όταν φτάσεις στο σημείο να μην λες ούτε ένα γιατί στη ζωή σου.

Να αποδέχεσαι να συμβιβάζεσαι να ζεις με τα συναισθήματα της στιγμής να ισιώνεις το ανάστημα σου και να προχωράς. Ποτέ όμως στον ίδιο δρόμο. Να αλλάζεις κατεύθυνση χρησιμοποιώντας τα όνειρα σου.

Αποδέχομαι δεν σημαίνει ότι κουβαλάω τα άσχημα συναισθήματα στην πλάτη μου και προχωράω. Αποδέχομαι σημαίνει πως λέω ευχαριστώ για τα διδάγματα και τις εμπειρίες τα ακουμπάω στην άκρη και συνεχίζω ανάλαφρος πια για να κατακτήσω την ομορφιά που αξίζω. Αυτήν για την οποία είμαι προορισμένος. Καμιά χαμένη μάχη δεν έχει κρίνει ποτέ έναν πόλεμο.

Απλά σου μαθαίνει να βλέπεις τα λάθη σου και να αλλάζεις στρατηγική. Έτσι κερδίζονται οι πόλεμοι έτσι κάνουν οι μεγάλοι ηγέτες και οι μεγάλοι στρατηλάτες. Δεν γονατίζουν στις συνθήκες δεν μένουν στα γεγονότα παρά υποκλίνονται μόνο στον εαυτό τους.

Αυτόν σέβονται και μόνον σε αυτόν πιστεύουν. Αετίσιο το βλέμμα τους μπροστά γεμίζουν με την ηδονή της προσμονής για την επόμενη μάχη. Αυτή που θα τους δώσει δόξες και δάφνες. Δεν έχουν χρόνο να μένουν στην ήττα.

Βιάζονται να ριχτούνε πάλι στην μάχη και να δώσουν όλο τους το Είναι για την νίκη. Σε κάθε αναποδιά σε κάθε εμπόδιο να λες ευχαριστώ γιατί είναι τα καμπανάκια που σε υπενθυμίζουν πως άφησες την ζωή σου έρμαιο των σκέψεων του υποσυνείδητου σου. Χλεύασε την παροδική δυστυχία σου και προχώρα στον προορισμό σου. Άνοιξε τα μάτια σου και δες μπροστά σου την τελείωση του εαυτού σου.

Είναι η στιγμή εκείνη που θα νιώθεις την ψυχή σου απάνεμο λιμάνι. Η γαλήνη που αποζητάς θα έρθει μόνο όταν κερδίσεις τον πόλεμο που είναι η υποταγή του Εγώ σου. Είναι η απόλυτη ελευθερία του να νιώθεις πως την ζωή σου την ορίζεις εσύ. Άδειος είναι ο θρόνος και σε περιμένει. Ο χρόνος εξαρτάται από εσένα και από την θέληση σου…

Πάψε λοιπόν να λες γιατί και προχώρα μπροστά…..Όχι ύστερα αλλά Τώρα…

Γιώργος Ζελελίδης
Συγγραφέας του βιβλίου «Το μυστικό της αιώνιας ζωής»

Διαβάστε επίσης

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι αγχώνονται περισσότερο όταν προσπαθούν να χαλαρώσουν;

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι αγχώνονται περισσότερο όταν προσπαθούν να χαλαρώσουν;

Είναι η τυπική προοδευτική μυϊκή χαλάρωση η καλύτερη μέθοδος για ένα συγκεκριμένο άτομο; Ή μήπως θα ήταν καλύτερες οι τεχνικές οραματισμού, η διαφραγματική αναπνοή, ο καθοδηγούμενος διαλογισμός;

Close