Αν είσαι μαμά, σίγουρα χρειάζεσαι καθημερινά μία power hour!

Αν είσαι μαμά, σίγουρα χρειάζεσαι καθημερινά μία power hour!

Αν νιώθεις πως η κάθε ημέρα είναι ίδια με την προηγούμενη, να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη. Γι’ αυτό, χρειάζεται να ξεκινάς την κάθε σου ημέρα σωστά. Εδώ έρχομαι να σου προτείνω την power hour.

Ήρθε, που λες, η στιγμή να πάρεις αυτό που σου ανήκει περισσότερο και αυτό που σου λείπει όταν έχεις παιδιά: Ο χρόνος.

Προγραμμάτισε το ξυπνητήρι
Ξέρω πως είναι δύσκολο, όμως προσπάθησε να ξυπνάς κάθε ημέρα μία ώρα νωρίτερα, όμως αν έχεις μικρά παιδιά τότε γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι αυτό. Έτσι, απλά προσπάθησε να βρεις 60 λεπτά μέσα στην ημέρα σου που θα έχεις ησυχία και θα μπορείς να την αφιερώσεις στον εαυτό σου.

Τα τρία tips για μία πετυχημένη power hour

-Κίνηση: Προσπάθησε να «ξοδέψεις» αυτή την ώρα κάνοντας μία γυμναστική. Μπορεί να είναι τρέξιμο, περπάτημα, yoga ή pilates. Όποια μορφή άσκησης και αν επιλέξεις, θα σε ωφελήσει. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική και ξεκίνα.

-Απομάκρυνε το κινητό: Προσπάθησε να μην έρθεις καθόλου σε επαφή με το κινητό σου ή τα social media κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας. Σκοπός της, άλλωστε, είναι η αποφόρτισή σου και η επαφή με τον εαυτό σου.

-Θετική αναπλαισίωση: Αναγνώρισε όλες τις αρνητικές σκέψεις ή συναισθήματα και κάνε τους μία θετική αναπλαισίωση. Μην εστιάζεις στο αρνητικό, αλλά προσπάθησε να βρεις το θετικό στοιχείο σε κάθε κατάσταση.

Τατιάνα Τζινιώλη, Συγγραφέας

Πηγή: 4moms.gr

Διαβάστε επίσης

Close