Χιονισμένη Θεσσαλονίκη 1968

Χιονισμένη Θεσσαλονίκη 1968

Ο Λευκός Πύργος, στη Θεσσαλονίκη. Κεντρικά σημεία και συνοικίες της πόλης καλυμμένες από χιόνι. Αυτοκίνητο αποπειράται να κινηθεί σε δρόμο καλυμμένο από χιόνι.

Άνδρες που σπρώχνουν τα αυτοκίνητά τους σε παγωμένο δρόμο. Νεαροί παίζουν χιονοπόλεμο σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Κόσμος και αυτοκίνητα που κινούνται σε χιονισμένο κεντρικό δρόμο. Η πλατεία Αριστοτέλους, χιονισμένη. Παιδιά που παίζουν χιονοπόλεμο. Χιονάνθρωπος. Ελάφια, χήνες και πελεκάνοι στον χιονισμένο ζωολογικό κήπο της πόλης. (17/01/1968)

Πηγή: Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο
Διαβάστε επίσης

Επαναπατρισμός Ελλήνων από την Αλβανία 1963, βίντεο ντοκουμέντο

Επαναπατρισμός Ελλήνων από την Αλβανία 1963, βίντεο ντοκουμέντο

Έλληνες πρόσφυγες της περιόδου του Εμφυλίου Πολέμου περνούν τα ελληνοαλβανικά σύνορα στο ύψος του μεθοριακού φυλακίου της Κακαβιάς, επιστρέφοντας στην Ελλάδα στις 23.2.1963, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια Δείτε το βιντεο (45″) στο τέλος του άρθρου, μετά τα σχόλια [iframe width=»640″ height=»480″ src=»//www.youtube.com/embed/M7QDKIlxpaI» frameborder=»0″ allowfullscreen ]

Η ιστορία του… καμένου ''κόκκινου πύργου'' στην Ανάληψη

Η ιστορία του… καμένου »κόκκινου πύργου» στην Ανάληψη

O «κόκκινος πύργος» στην Ανάληψη  γνωστός ως «Σατό μον μπονέρ»,  χτισμένος στα τέλη του 19ου αιώνα, έπαθε μεγάλες καταστροφές από πυρκαγιά που προκλήθηκε τη νύχτα της Κυριακής (11.6.17) από … άγνωστη αιτία.

Close