Κωνσταντίνα Τασσοπούλου: «Το βήμα του σκύλου οδηγού»

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου: «Το βήμα του σκύλου οδηγού»

Το βήμα του σκύλου οδηγού είναι αυτό που περπατά πλάι στον άνθρωπο, οδηγώντας τον σε δρόμους και σε μονοπάτια.

Το βήμα του σκύλου οδηγού είναι αυτό που τρέχει μπροστά από τον άνθρωπο, ανοίγοντάς του άλλον δρόμο στη ζωή. Το βήμα του σκύλου οδηγού είναι ο λόγος του, όσα θα έλεγε στον άνθρωπο αν εκείνος μπορούσε να τον ακούσει.

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου: «Το βήμα του σκύλου οδηγού»

Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου παίρνει συνέντευξη και συλλέγει μαρτυρίες από σκύλους οδηγούς δίνοντάς τους βήμα.
Και οι σκύλοι οδηγοί των διαφόρων χρωμάτων, μεγεθών και χαρακτήρων, με χιούμορ και σοβαρότητα, της μιλούν έξω από τα κοφτερά τους δόντια, για καθετί που έχουν αισθανθεί και δεν μας το είπαν. Για καθετί που ίσως έπρεπε να είχαμε αισθανθεί χωρίς να μας το πούνε με λόγια.

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου: «Το βήμα του σκύλου οδηγού»

Εκδότης: Υδροπλάνο
ISBN: 9786185453596
Τιμή: από 10€
Σελίδες: 92
Έτος: 2023

2 ευρώ από την πώληση κάθε βιβλίου ενισχύουν τη Σχολή Σκύλων Οδηγών Τυφλών «Λάρα».

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου: «Το βήμα του σκύλου οδηγού»Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει μεσσηνιακή και μανιάτικη καταγωγή. Σπούδασε Δημοσιογραφία και είναι κάτοχος πτυχίου Πιάνου και πτυχίου Αρμονίας της Μουσικής. Γράφει βιβλία για παιδιά, για μεγάλους, για σκύλους. Γράφει με την ψυχή, όχι με το χέρι.

Βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, Καστανιώτη, Ίτανος, Αστερόπη, Άπαρσις, Εντύποις, Οσελότος, Otherwise, ενώ πολλά κείμενά της έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και βρίσκονται σε συλλογικές εκδόσεις.

Η καλύτερη φίλη της μαμάς της, στις νοσταλγικές δεκαετίες του ’60 και του ’70, είχε εκ γενετής σοβαρό πρόβλημα όρασης. Στη βαθιά τους φιλία και σε όσα κατάφεραν να δουν μαζί, μέχρι που τις χώρισε ο θάνατος, αφιερώνει αυτό το βιβλίο.

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου: «Το βήμα του σκύλου οδηγού»Η Βέρα Κολοκούρη έδειξε την τάση της για δημιουργική έκφραση ήδη από το Δημοτικό. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στο 4ο Τεχνικό Λύκειο Αθηνών και Γραφιστική στη Σχολή Βακαλό, ενώ εργάστηκε για 16 χρόνια στο περιοδικό «ELLE» και σε άλλα έντυπα της εκδοτικής εταιρείας Πήγασος.

Τρέφει μεγάλη αγάπη για τις εφαρμοσμένες τέχνες, το κολάζ και τα γκραφίτι. Ο Φάρος Τυφλών, στην Καλλιθέα, βρίσκεται δίπλα στο πατρικό της σπίτι. Η συγγένεια με μέλος του οίκου την έκανε από μικρή να έχει γνώση πάνω σε θέματα τυφλότητας και να θαυμάζει τη συνεχή προσπάθεια των μελών του.

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, Συγγραφέας, tassopoulou.gr

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close