Το Thessaloniki Likes χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.

.

Το ποσοστό τους στον γενικό πληθυσμό κυμαίνεται από 2% έως 5%.

Δεν υπάρχει o τέλειος γονιός, υπάρχει ο αρκετά καλός γονιός.

Απόψεις για τη δημιουργική σκέψη που θα ήταν πολύ σημαντικό να μαθαίναμε από μικροί στο σχολείο ή στο σπίτι μας, αλλά συνήθως δεν μαθαίνουμε.

Πόσες φορές, πόσα παιδιά, πόσοι ενήλικες σύντροφοι έχουν ακούσει από τους γονείς & τους εταίρους τους, αντίστοιχα, στην σχέση, την φράση:
«Ξέρεις πόσες θυσίες έκανα εγώ για σένα…;»

Σύμφωνα με έρευνες, ο σύγχρονος δυτικός τρόπος που έχει επικρατήσει για την ανατροφή των παιδιών μας έχει φανεί ότι παρεμποδίζει την φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου, αλλά και την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Όσο τα παιδιά είναι μικρά είναι εύκολο για τους γονείς να τα μεγαλώνουν ελέγχοντας το περιβάλλον τους, παρέχοντάς τους ασφάλεια και επεμβαίνοντας κάθε φορά που κρίνουν ότι είναι απαραίτητο.

Τι χρειάζονται τα παιδιά; Αγάπη! Τι άλλο;

Γονείς, παππούδες και γιαγιάδες ασχολούνται πρωί, μεσημέρι, βράδυ, με τα παιδιά και εγγόνια τους.

«Ενώ εμείς προσπαθούμε να τους διδάξουμε πράγματα για την ζωή, τα παιδιά μάς διδάσκουν τι σημαίνει πραγματικά ζωή» –Αντζελα Σουίντ

«Σεβασμός στα συναισθήματα ενός παιδιού σημαίνει ότι του επιτρέπουμε να νιώσει ποιο είναι, να συνειδητοποιήσει τον εαυτό του εδώ και τώρα... Σημαίνει ότι του επιτρέπουμε να διαφέρει από μας»-  – Isabelle Filliozat