10 συμβουλές για να αποκτήσεις καινούργιους φίλους σε κάθε ηλικία

10 συμβουλές για να αποκτήσεις καινούργιους φίλους σε κάθε ηλικία

Μήπως θεωρείς ότι επειδή μεγάλωσες είναι πιο δύσκολο να αποκτήσεις νέους φίλους;

Ειδικά αν είσαι σε μία φάση αλλαγής ή μετάβασης στη ζωή σου μπορεί να σου φαίνεται βουνό να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να δημιουργήσεις καινούργιες φιλίες από την αρχή.

Οι φιλίες είναι το αντίδοτο στην μοναξιά, ένα συναίσθημα που νιώθουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά όσο μεγαλώνουν. Γι’ αυτό παραθέτουμε μερικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις και θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις καινούργιους φίλους.

1 . Να θυμηθείς τα χόμπι σου
Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια πράγματα που σου αρέσουν και ίσως έκανες στο παρελθόν, αλλά μετά δεν μπόρεσες να συνεχίσεις. Το να βρεθείς ξανά σε μέρη με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις καινούργιες γνωριμίες. Αφιέρωσε λίγο χρόνο από την καθημερινότητα κάνοντας πράγματα και δραστηριότητες που σε ευχαριστούν.

2. Μη φοβάσαι να κάνεις την πρώτη κίνηση
Το να πάρεις πρωτοβουλία και να μιλήσεις σε κάποιον, μπορεί στην αρχή να σου προκαλέσει αμηχανία, αλλά είναι μια πολύ σημαντική αρχή! Χρειάζεται να πάρεις το ρίσκο και να ξεκινήσεις μια συζήτηση, αφήνοντας πίσω το φόβο μιας πιθανής απόρριψης. Και να δεις ότι δεν προχωράει, δεν πειράζει, τουλάχιστον εσύ έκανες την κίνηση και μίλησες. Σίγουρα θα βρεις ανθρώπους με τους οποίους θα ταιριάζεις, απλά πρέπει να προσπαθήσεις.

3. Να γίνεις μέλος σε μια ομάδα εθελοντισμού
Γνωρίζοντας ανθρώπους και συμμετέχοντας σε ενέργειες μ’ έναν κοινωφελή χαρακτήρα, μπορεί να σε βοηθήσει να ενταχθείς σε ομάδες που συναντιούνται τακτικά και έχουν κοινά ενδιαφέροντα και στόχους.

4. Να προσπαθήσεις να είσαι ανοιχτόμυαλη
Όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά, καλό θα ήταν να δείξεις επιείκεια και ευελιξία, πριν τον κρίνεις. Προσπάθησε να εστιάσεις στα θετικά του στοιχεία αντί σε κάποιο ελάττωμα. Επίσης, να θυμάσαι ότι κάποιος με διαφορετικά ενδιαφέροντα μπορεί να σου προκαλέσει περισσότερο το ενδιαφέρον! Ως γνωστόν, τα ετερώνυμα έλκονται!

5. Να έχεις αυτοπεποίθηση
Προσπάθησε να ενισχύσεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να το χρησιμοποιήσεις ως ευκαιρία για να αναπτύξεις την αυτογνωσία σου. Αναρωτήσου τι είδους σχέσεις θέλεις να έχεις στη ζωή σου και ανακάλυψε τι μπορείς να προσφέρεις εσύ σε μια πιθανή φιλία. Η καλύτερη κατανόηση του εαυτού σου μπορεί να σε βοηθήσει να προσελκύσεις ανθρώπους που ταιριάζουν στη σχέση που αναζητάς και να αποφύγεις τις εφήμερες φιλίες.

6. Να μην ξεχνάς να ανταποδίδεις
Η φιλία είναι αμφίδρομη. Οι υγιείς φιλίες συνήθως απαιτούν και τα δύο μέρη να αισθάνονται ότι επενδύουν στη σχέση. Η αμοιβαιότητα μπορεί να είναι ένα αξιόπιστο μέτρο για το τι αξία δίνει κάποιος σε μια φιλία. Να είσαι αυθεντική και ειλικρινής και να μην χρησιμοποιείς τη φιλία ως ευκαιρία για να εκμεταλλευτείς κάποιον.

7. Να βρεις χρόνο για νέες φιλίες
Όπως το καθετί νέο, μια καινούργια φιλία χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει. Προσπάθησε να βρεις λίγο χρόνο μέσα στη βδομάδα σου ώστε να συναντήσεις τους καινούργιους φίλους και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Αν είσαι συνέχεια πολυάσχολη και δεν βρίσκεις χρόνο για κανέναν, είναι πολύ πιθανόν και οι άλλοι να μην θελήσουν να ασχοληθούν μαζί σου.

8. Αναλογίσου τους ανθρώπους που ήδη γνωρίζεις
Αν μια καινούργια γνωριμία σε τρομάζει, σκέψου ανθρώπους που γνωρίζεις και μπορεί απλά να έχεις καιρό να τους μιλήσεις. Μπορείς να προσπαθήσεις να τους προσεγγίσεις, να ενισχύσεις μια υπάρχουσα σχέση και να δεις που μπορεί να οδηγήσει. Μπορεί να είναι ένας φίλος από την παιδική σου ηλικία, ένας παλιός συνάδελφος, ένας γείτονας, ένας συνάδελφος, οι επιλογές είναι πολλές!

9. Χρησιμοποίησε το διαδίκτυο
Ένα από τα πράγματα που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, είναι η ψηφιακή επικοινωνία. Καλώς ή κακώς πολλοί πλέον συνδέονται και μιλάνε μ’ άλλους διαδικτυακά, αντί να έχουν κάποια φυσική παρουσία. Μπορείς να βρεις πολλές διαδικτυακές ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα με σένα, να ενταχθείς και να έχεις συχνή επικοινωνία μαζί τους. Θα πρέπει όμως να είσαι προσεχτική και να μην μοιράζεσαι προσωπικές σου πληροφορίες με αγνώστους!

10. Μη διστάζεις να ζητήσεις βοήθεια
Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να νοιώθεις ότι τα πράγματα που αντιμετωπίζεις είναι πολύ δύσκολα και να νιώθεις πελαγωμένη. Τότε είναι που θα πρέπει να απευθυνθείς σ’ έναν ειδικό, να του μιλήσεις και εκείνος με τη σειρά του θα μπορέσει να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις καλύτερα την όποια κατάσταση.

Αν δεν νιώθεις έτοιμη να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό, τότε προσπάθησε να μιλήσεις σ’ ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης. Το σημαντικό είναι να μιλήσεις! Μπορεί να εκπλαγείς από το πόσοι άνθρωποι μπορεί να βρεθούν στο δρόμο σου και να σε στηρίξουν στο ότι περνάς.

Η εύρεση φίλων μπορεί να είναι πρόκληση σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά μην αφήσεις αυτό να σε αποτρέψει από το να διευρύνεις τον κοινωνικό σας κύκλο. Οι διαπροσωπικές σχέσεις συμβάλλουν στην υγεία, την ευτυχία και τη συνολική σου ευημερία.

Πηγή: womenslife.gr

Διαβάστε επίσης

Ετοιμάσου για τα... 150!

Ετοιμάσου για τα… 150!

Όταν κάποιος έχει γενέθλια λέμε να τα εκατοστήσεις! Αυτό σύντομα πρέπει να αλλάξει. Τα 100… ξεπεράστηκαν.
Τώρα πάμε με φόρα για τα 150… και βάλε!

Close