Αντιδρώ στον ηλικιακό ρατσισμό που θέλει τη γυναίκα στα 50 «γριά»

Αντιδρώ στον ηλικιακό ρατσισμό που θέλει τη γυναίκα στα 50 «γριά»

Ο ηλικιακός ρατσισμός είναι επιτέλους ένα θέμα για το οποίο εμείς οι γυναίκες αρχίσαμε να αντιδρούμε. Να αρνούμαστε την απαξίωση, σε όλα τα επίπεδα, όταν φτάνουμε στα 40, 50 ή και 60 όταν οι συνομήλικοι άνδρες με κοιλίτσα κι αραιά άσπρα μαλλιά είναι απλά γοητευτικοί κι εμείς «γερνάμε»!

Η Heidi Klum στα 48 της χρόνια δηλώνει πιο δημιουργική από ποτέ λέγοντας ότι κανείς (ούτε η ηλικία αλλά ούτε όσοι την θεωρούν μεγάλη) δεν θα την εμποδίσει από το να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Σε συνέντευξή της στο βρετανικό περιοδικό Grazia, η Klum μιλάει για τον ηλικιακό ρατσισμό που έχει βιώσει και βιώνουν οι περισσότερες γυναίκες, τα σχέδιά της και το τοξικό περιβάλλον των social media.

«Όταν έκλεισα τα 40, ο κόσμος με ρώταγε πότε θα σταματήσω το μόντελινγκ. Είσαι ήδη 40 και γερνάς μου είπαν» και πραγματικά βάλθηκε να τους διαψεύσει.

Όχι μόνο μέσα από το γάμο της μ’ έναν κατά πολύ νεότερό της άνδρα αλλά μέσα από τη δουλειά της. Σε όλες τις εκπομπές που παρουσιάζει ανάμεσα στα αδύνατα 20χρονα μοντέλα υπάρχουν και μοντέλα 66 και 68 ετών.

«Έχω μάθει πως σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής σου κι αν βρίσκεσαι, πρέπει να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι και να θέτεις στόχους. Στα 40 δεν έχεις γεράσει, του χρόνου κλείνω τα 50 και έχω πολλά ακόμα να κάνω. Έκλεισα τα σχόλια στο Instagram γιατί οι άνθρωποι γίνονταν πολύ κακοί ο ένας με τον άλλο και τσακώνονταν. Δεν ήθελα να βάζω παραπάνω λάδι στη φωτιά» είπε.

Η Geena Davis, είναι μια από τις πολλές ηθοποιούς του Χόλυγουντ που αντέδρασε στον ηλικιακό ρατσισμό. Η ηθοποιός του «Thelma and Louise» μιλώντας στο podcast της Allison Kugel, είπε ότι πριν από χρόνια ένας συμπρωταγωνιστής της, που ήταν 20 χρόνια μεγαλύτερος της, θεώρησε ότι είναι πολύ μεγάλη για εκείνον για να υποδυθεί την κοπέλα του!

«Ο κόσμος πιστεύει ότι οι γυναίκες βρίσκονται στο απόγειο στα 20 και στα 30 και οι άντρες στα 40 και στα 50 αλλά δεν ισχύει». Το πόσο αναλήθεια είναι αυτό το γνωρίζουμε όλες πολύ καλά.

Μια γυναίκα στα 40, 50 ή και 60 μπορεί να βιώνει μέσα της το πέρασμα των χρόνων όμως ξέρει την ίδια στιγμή ότι είναι ακόμη δραστήρια ερωτικά, εργασιακά και ψυχικά. Έχει τη διάθεση να ζήσει ακόμη πολλά, να γελάσει, να ερωτευτεί, να γλεντήσει και να κάνει ότι θέλει χωρίς περιορισμούς.

Και όπως μου είπε πρόσφατα μια φίλη «το ότι φτάνεις στα 50, 60 και 70 σημαίνει ότι είσαι ακόμη ζωντανή όταν κάποιοι άλλοι δεν πρόλαβαν να φτάσουν σε αυτές τις ηλικίες».

της Γιούλας Ζαχιώτη

Πηγή: womenslife.gr

Διαβάστε επίσης

Close