Αυτές τις γιορτές, μοιράζουμε αγάπη!!!... από την Κατερίνα Σιδέρη

Αυτές τις γιορτές, μοιράζουμε αγάπη!!!… από την Κατερίνα Σιδέρη

Διαβάζοντας πρόσφατα το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, «στην απλότητα κρύβεται η ευτυχία» στάθηκα στο στίχο «Μου φτάνει που τα χρόνια φυλάνε Χριστούγεννα για το τέλος τους» και αναρωτήθηκα, τι αλήθεια σημαίνουν ή καλύτερα τι σηματοδοτούν τα Χριστούγεννα για καθέναν από εμάς;

Αναμφίβολα, πρόκειται για την ωραιότερη γιορτή του έτους, γεμάτη λάμψη και φως που μαγεύει και μεταμορφώνει μικρούς και μεγάλους. Οι περισσότεροι από εμάς απολαμβάνουν το στολισμένο δέντρο, τις χαρούμενες μουσικές μελωδίες, τα οικογενειακά πλούσια δείπνα, που ξεχειλίζουν από νόστιμα εδέσματα και λαχταριστά γλυκίσματα και ανταλλάσσουν δώρα, αποχαιρετώντας τον παλιό χρόνο και υποδέχονται ένα νέο με ευχές και περίσσεια αισιοδοξία.

Η μαγεία και η γιορτινή ατμόσφαιρα που περικλείει ο τελευταίος μήνας της χρονιάς, μας δίνει τη δυνατότητα να χαρούμε και να μοιραστούμε όμορφες, ευτυχισμένες στιγμές, να διασκεδάσουμε, να κάνουμε ανέμελες βόλτες και να χαλαρώσουμε από τον πυρετώδη ρυθμό της καθημερινότητας.

Υπάρχει όμως ένα ανεκτίμητο συναίσθημα, που έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει και να μας κάνει αληθινά ευτυχισμένους. Κάτι πιο ουσιαστικό και πολύτιμο, που δυστυχώς στις μέρες μας τείνει να ξεχαστεί. Το βαθύτερο νόημα των ημερών, που αναμφίβολα αποτελεί την πεμπτουσία της Χριστιανικής Διδασκαλίας, δεν είναι άλλο από την αγάπη. Η αγάπη που γίνεται αντιληπτή μέσα από πράξεις, μέσα από την προσφορά, μέσα από μια αγκαλιά, από ένα γλυκό φιλί, από ένα χάδι, σε ανθρώπους που όλα αυτά τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Φέτος τις γιορτές, ας σταθούμε δίπλα σε άπορους συνανθρώπους μας, προσφέροντάς τους φαγητό ή ένα ζεστό ρούχο που σίγουρα μας περισσεύει.

Ας επισκεφτούμε τους ξεχασμένους ηλικιωμένους γνωστούς μας, προσφέροντάς τους τη θαλπωρή μιας ζεστής αγκαλιάς και λίγες στιγμές από τον χρόνο μας.

Ας τολμήσουμε να χαρίσουμε ένα γλυκό φιλί στα παιδιά και στους γονείς μας, χωρίς προφανή λόγο. Μετά από ένα χαρούμενο ξάφνιασμα, να είστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν και θα μας ανταποδώσουν την αγάπη.

Φέτος τις γιορτές, ας κάνουμε το πρώτο βήμα να μοιράσουμε ένα χάδι από καρδιάς στο σύντροφο της ζωής μας, να απολαύσουμε το δικό του και να νιώσουμε τη μαγεία της στιγμής να σας κατακλύζει.

Ας βρεθούμε με τη σκέψη μας ή με έμπρακτο τρόπο, κοντά σε εκείνους που νοσούν και θα περάσουν τις άγιες ημέρες σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, κάνοντας μια ευχή για γρήγορη ανάρρωση και λιγότερο πόνο, που ξέρετε… αυτές τις ημέρες γίνονται θαύματα…

Τέλος ας μνημονεύσουμε τα ονόματα εκείνων που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας, ας αναμοχλεύσουμε τις κοινές μας αναμνήσεις και ας τους προσφέρουμε μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας.

Ανοίγουμε την καρδιά μας, για να εξωτερικεύσουμε τα αισθήματά μας, διοχετεύοντας την αγάπη. Προσφέρουμε την αγάπη μας τίμια, ανιδιοτελώς και χωρίς δόλο. Μοιράζουμε γενναιόδωρα την αγάπη τώρα, χωρίς χρονοτριβές και πισωγυρίσματα. Χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς ντροπές, χωρίς αινίγματα και ερωτηματικά!

Φέτος όλοι μας μπορούμε να γίνουμε κομμάτι στο θαύμα των Χριστουγέννων και να χαρίσουμε δώρα καρδιάς, δώρα εν-συναίσθησης που δε τοποθετούνται σε κουτιά, που δε μπορούν να τυλιχτούν με πολύχρωμα χαρτόνια. Μοιράζουμε απλόχερα αγάπη, χαρά, ευτυχία, αληθινά χαμόγελα, φροντίδα και ελπίδα σε όσους!

Εύχομαι από καρδιάς, αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία που μια μάσκα μας στερεί τα όμορφα χαμόγελα!

Καλές γιορτές με υγεία και πολλές ευχές για μια δημιουργική και ευτυχισμένη νέα χρονιά!

Γράφει η Κατερίνα Σιδέρη, [email protected]
”Γεννήθηκα και ζω στις Πλαταιές Βοιωτίας. Σπούδασα Πληροφορική & Φυσικές Επιστήμες και το γράψιμο παντός είδους είναι η μεγάλη μου αγάπη. Το διάβασμα και οι μοναχικοί περίπατοι στη φύση, γεμίζουν ευχάριστα τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου. Έμπνευσή μου αποτελεί κάθε τι που μπορεί να μας διδάξει και να μας προσφέρει το έναυσμα να δούμε τη ζωή από άλλη οπτική”.

Διαβάστε επίσης

Close