Έκτακτο δελτίο ειδήσεων, από την Poeta Exul

Έκτακτο δελτίο ειδήσεων, από την Poeta Exul

Καλησπέρα κυρίες και κύριοι.

Λαθρεπιβάτης εντοπίστηκε σε τρένο που κατευθύνεται αργά και σταθερά προς την άβυσσο της ανυπαρξίας και απειλεί να το τινάξει στον αέρα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, αφού στο οπλοστάσιό του εντοπίστηκαν ίχνη καρδιάς -ύλης δυσεύρετης, η οποία ενοχοποιείται για αιφνίδιο έρωτα.

Μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι στο τρένο επιβαίνει μόνο η κα. Αγαπίου, η οποία τελεί υπό κατάσταση ομηρίας.

Μαζί μας έχουμε τον κ. Ιάσονα Ψυχασθενούς, διακεκριμένο ψυχολόγο, που παρακολουθεί επί σειρά ετών την κα. Αγαπίου.

-Κύριε Ψυχασθενούς, πώς εκτιμάτε την κατάσταση, δεδομένου ότι γνωρίζετε το θύμα;

-Η κα. Αγαπίου με επισκέφθηκε πριν χρόνια λόγω των επανειλημμένων καταστροφικών ερωτικών επιλογών της. Θα διακινδινεύσω, λοιπόν, να πω ότι σαμποτάρισε η ίδια την ασφαλή της πορεία προς την ψυχική νέκρωση -την “Ιθάκη”, αν θέλετε, των συνεδριών μας.

Πιθανολογώ ότι αντιλήφθηκε την εισβολή του λαθρεπιβάτη πριν την αναχώρηση του τρένου, αλλά προσποιήθηκε ότι κοιμάται, κλείνοντας τα μάτια της την κατάλληλη στιγμή, με σκοπό να ξεγελάσει και τον ίδιο το δράστη.

-Αυτό που ισχυρίζεστε είναι σοβαρό. Αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι η πελάτισσά σας καθίσταται συναυτουργός, δεδομένου ότι η κατοχή και χρήση της σπάνιας αυτής εκρηκτικής ύλης αποτελεί κακούργημα.

-Σαφώς. Έχοντας, όμως, ερευνήσει ενδελεχώς τις συνέπειες χρήσεως της λεγόμενης Καρδιάς, οφείλω να παρακάμψω το ιατρικό απόρρητο, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη.

-Μπορείτε να μας πείτε για ποιο λόγο είναι τόσο επικίνδυνη αυτή η ύλη;

-Κοιτάξτε να δείτε, η έκθεση σε αυτήν επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες σε μία βασική πνευματική λειτουργία του ατόμου: την αναλγησία. Αν η συγκεκριμένη λειτουργία αχρηστευθεί -εν προκειμένω λόγω της ύπαρξης Καρδιάς στο δράστη- τότε το άτομο εγκλωβίζεται σε ένα συναίσθημα που λίγο-πολύ θυμίζει τα πυροτεχνήματα.

Αυτό, βεβαίως, οδηγεί τον ασθενή -πλέον- σε αδυναμία, παράλυση του νευρικού συστήματος, κατάρρευση της άμυνας, προκαλώντας τελικά ανεξέλεγκτες παραισθήσεις ότι ο δράστης δεν είναι σαν όλους τους άλλους εγκληματίες.

-Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η έκβαση;

-Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να διώξει -ακόμη και με τη βία- η κα. Αγαπίου το λαθρεπιβάτη, ώστε να συνεχιστεί η ομαλή πορεία του τρένου προς το συναισθηματικό θάνατο. Δυστυχώς, όμως, έχοντας διαπιστώσει τεράστιες ποσότητες αυτής της εκρηκτικής ύλης στο σώμα της ασθενούς, θεωρώ ότι στο τέλος θα κομματιαστούν και οι δύο. Είναι θέμα χημείας.

-Με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι το τρένο μόλις εξερράγη. Οι δύο επιβαίνοντες βρήκαν ακαριαίο έρωτα.

Η ποινή που αναμένεται να τους επιβληθεί γι’ αυτή τους την απερισκεψία είναι να σταλούν σε φυλακές που απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα η μία από την άλλη.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η κα. Αγαπίου βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού έχει πληγεί ανεπανόρθωτα η πνευματική της λειτουργία. Ο δράστης δε φαίνεται να έχει υποστεί εκτεταμένες κακώσεις. Φέρει απλά μερικά επιφανειακά εγκαύματα, τα οποία θα περιποιηθούν επιμελώς οι νοσοκόμες του σωφρονιστικού καταστήματος όπου αναμένεται να εκτίσει την ποινή του.

Η κα. Αγαπίου αρνείται να προβεί σε δηλώσεις, έπειτα από προτροπή του δικηγόρου της, κ. Φάνη Εγωισμού, να μην εκθέσει περαιτέρω τον εαυτό της.

Κύριες και κύριοι, ήταν το έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Νευρικού Συστήματος.

Από εμάς, καλή σας αϋπνία.

Γράφει η Poeta Exul

Λατρεύω τις μπόρες του καλοκαιριού, αγαπάω τον ήλιο του χειμώνα λιγάκι παραπάνω. Ενθουσιάζομαι με τα παράλογα και τα οξύμωρα -σχεδόν τα κυνηγάω (όπως κάθε τι που ξέρω ότι θα μου κάνει κακό).

Τα απογεύματα με βρίσκουν με καφέ και τσιγάρο στο χέρι -λίγες στιγμές ψευδαίσθησης ότι ο Χρόνος μού κάνει κι από κανένα χατίρι.

Thessaloniki Arts and Culture

Διαβάστε επίσης

Close