Το πάθημα του Ιώβ, το πάθημα του σήμερα. Από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Το πάθημα του Ιώβ, το πάθημα του σήμερα. Από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ο βιβλικός ήρωας Ιώβ πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να αποδείξει την πίστη του στο Θεό. Κατάφερε να νικήσει πληγές, να αντέξει τον ασφυκτικό κλοιό του τέρατος Λεβιάθαν, να ξεπεράσει το χαμό των δέκα παιδιών του.

Και όμως, βγήκε νικητής από τη δύσκολη αυτή δοκιμασία, χωρίς να προβάλλει αντίσταση, χωρίς να θυμώσει και να κατηγορήσει την άδικη ζωή. Και στο τέλος ανταμείφθηκε για αυτή του την πίστη με μακροζωία και ακόμα περισσότερα πλούτη. Ακόμα και αν η γυναίκα και οι φίλοι του τον πίεζαν, εκείνος δεν πρόβαλλε καμία επίθεση εναντίον του Θεού, δεν βλαστήμησε και δε θύμωσε.

Ως ένας άλλος Ιώβ λοιπόν, ας δείξουμε και εμείς υπομονή σε κάθε μικρή ή μεγάλη δοκιμασία της ζωής μας. Ας πιστέψουμε πως η ζωή μας δοκιμάζει για να μας ωριμάσει πνευματικά και να επιτρέψει στον εαυτό μας να αναδείξει την καλύτερή του εκδοχή. Το πάθημα του Ιώβ μπορεί να γίνει ένα διαχρονικό παράδειγμα για κάθε πάθημα του σήμερα.

Η ζωή μας ωριμάζει μέσα από τις δυσκολίες, για αυτό και τις επιτρέπει. Σαν άλλοι Ιώβ λοιπόν, μπορούμε να δείξουμε υπομονή, αυτοσυγκράτηση και σθένος. Ας κρατήσουμε μέσα μας τη βεβαιότητα πως στο τέλος θα είμαστε νικητές.

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Διαβάστε επίσης

Close