11 τρόποι να ξυπνάς πιο χαρούμενα τα πρωινά

11 τρόποι να ξυπνάς πιο χαρούμενα τα πρωινά

Εάν δεν είσαι αυτό που λέμε πρωινός τύπος, το ξύπνημα πρέπει να μοιάζει με έναν αγώνα που κερδίζεται με snooze και ένα μεγάλο φλιτζάνι καφέ. Για τους περισσότερους από εμάς, αυτή η καθημερινή ρουτίνα μας βγάζει έξω από την πόρτα, αλλά δεν μας κάνει απαραίτητα να ξεκινάμε την ημέρα με ενθουσιασμό. Ένας εύκολος τρόπος για να αλλάξει αυτή η συνήθεια, ωστόσο, είναι να αλλάξεις τις ενέργειές σου. Γιατί λοιπόν να μη ξυπνάς με καλή διάθεση; Παρακάτω θα βρεις αρκετούς τρόπους για να το καταφέρεις …

 

Φάε πρωινό. Μπορεί να ακούγεται αστείο και δεδομένο, όμως, σπάνια δίνουμε στον οργανισμό μας το πλούσιο, γεμάτο θρεπτικές τροφές, πρωινό που χρειάζεται.

Κάνε λίγο στρετσινγκ με το που ξυπνήσεις. Μόλις απελευθερωθούν αυτές οι ενδορφίνες, θα αισθανθείς λιγότερο άγχος και θα δεις την ημέρα σου με μια πιο θετική στάση.

Mη δεις τηλεόραση. Εάν σε αναστατώνουν οι ειδήσεις, καλύτερα μην ανοίξεις την τηλεόραση το πρωί. Ενημερώσου το βράδυ.

Άκου μουσική. Φτιάξε μια playlist με αγαπημένα σου τραγούδια που ανεβάζουν τη διάθεση και άφησε την να παίζει όσο ετοιμάζεσαι.

Ετοιμάσου από την προηγούμενη. Φτιάξε το χαρτοφύλακα, την τσάντα σου, το λάπτοπ, το πορτοφόλι, τα κλειδιά και τα ρούχα που έχεις σκοπό να φορέσεις, από το προηγούμενο βράδυ. Θα γλιτώσεις χρόνο και πανικό από το πρωί σου.

Παίξε με το κατοικίδιό σου. Το να χαϊδεύεις το σκύλο ή τη γάτα σου, οι ειδικοί λένε, πως βοηθάει στο να διώξεις το στρες.

Βάλε ένα βάζο με όμορφα λουλούδια στο χώρο σου. Καλύτερα όχι στο δωμάτιο που κοιμάσαι, αλλά φρόντισε να μπει σε ένα σημείο όπου θα μπορεί να είναι από τα πρώτα πράγματα που βλέπεις το πρωί.

Μην πατάς το snooze. Αυτά τα “5 λεπτά ακόμα”, δε θα σε ξεκουράσουν. Αντίθετα, θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο το να σηκωθείς.

Πήγαινε για ύπνο μια ώρα νωρίτερα. Πιθανότατα, δεν θα κοιμηθείς αμέσως, αλλά θα δώσεις εντολή στον εγκέφαλό σου ότι είναι ώρα για ύπνο κι αυτό θα σε κάνει να νιώθεις πιο ξεκούραστα το πρωί.

Μείνε μακριά από τα social media. Η έκθεση στο φως της οθόνης και οι περιττές πληροφορίες, συμβάλλουν σημαντικά στις αϋπνίες και στην κακή ποιότητα του ύπνου σου.

Κοιμήσου με το σύντροφό σου. Ο ύπνος και το ξύπνημα δίπλα στο αγαπημένο μας πρόσωπο, συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου και σίγουρα μας κάνει να χαμογελάμε το πρωί.

 

Διαβάστε επίσης

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι αγχώνονται περισσότερο όταν προσπαθούν να χαλαρώσουν;

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι αγχώνονται περισσότερο όταν προσπαθούν να χαλαρώσουν;

Είναι η τυπική προοδευτική μυϊκή χαλάρωση η καλύτερη μέθοδος για ένα συγκεκριμένο άτομο; Ή μήπως θα ήταν καλύτερες οι τεχνικές οραματισμού, η διαφραγματική αναπνοή, ο καθοδηγούμενος διαλογισμός;

Close