Σοκολατένια πουτίγκα, εύκολη και απολαυστική!

Σοκολατένια πουτίγκα, εύκολη και απολαυστική!

Γρήγορη και υπέροχη!
Είστε λάτρεις της σοκολατένιας πουτίγκας; Ναι; Δοκιμάστε την παρακάτω απλή και εύκολη συνταγή. Με λίγη προσπάθεια θα έχετε μια απαλή, κρεμώδη πουτίγκα. Είναι το τέλειο επιδόρπιο για να έχετε στο ψυγείο σας!

Υλικά για 4 μερίδες. 15′ χρόνος προετοιμασίας, 30′ συνολικός χρόνος παρασκευής, 2 ώρες στο ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
2 κουταλιές της σούπας, κορν φλάουρ (άμυλο καλαμποκιού)
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
85 γραμμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
2 κουτ.σούπας βούτυρο
1 κουτ.γλυκού βανίλια (σκόνη ή εκχύλισμα)

*Προαιρετικά : σαντιγί κρέμα για το σερβίρισμα & τριμμένη σοκολάτα για (ή σταγόνες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

(1) Σε μια μέτρια κατσαρόλα, αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Αργά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να βράσει το μείγμα για 6 λεπτά.

(2) Τοποθετούμε τους κρόκους σε ένα μεσαίο μπολ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφρώδες. Λίγο-λίγο προσθέτουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι από το ζεστό μείγμα κακάο (1), χτυπώντας συνεχώς. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα αυγών στο αρχικό ζεστό μείγμα (1), χτυπώντας συνεχώς.

(3) Ανακατεύοντας συνεχώς αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια ζέστη, μέχρι το μείγμα να ‘δέσει’ και να πάρει τη μορφή πουτίγκας, περίπου για 3 λεπτά.

(4) Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να λιώσουν. Για να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα, ανακατεύουμε με τον ειδικό αναδευτήρα (αυγοδάρτη) ή με χρησιμοποιούμε σουρωτήρι και το σουρώνουμε.

(5) Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, το καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

(6) Σερβίρουμε με κουτάλι σε μεμονωμένα μπολ προσθέτοντας την κρέμα-σαντιγί και τις σταγόνες σοκολάτας.

Διαβάστε επίσης

Close