Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο γυμναστήριο στο σπίτι με οικιακά αντικείμενα

Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο γυμναστήριο στο σπίτι με οικιακά αντικείμενα

Ίσως σας φαίνεται δύσκολο να μείνετε σε φόρμα, όσο είστε κλεισμένοι στο σπίτι.

Υπάρχουν όμως καθημερινά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσετε τη δύναμη και την κινητικότητά σας. Τα γυμναστήρια είναι κλειστά αυτό το διάστημα, μπορείτε όμως να φτιάξετε ένα γυμναστήριo με υλικά που έχετε στο σπίτι.

Αλεύρι σε πλαστικές σακούλες ως Kettlebell
Βάλτε σε μία γερή πλαστική σακούλα, μερικά κιλά αλεύρι ή ζάχαρη και δέστε την σφιχτά, ώστε να είναι συμπαγής και να μην κουνιούνται τα πακέτα μέσα της. Μετά, τοποθετήστε την μέσα σε μια άλλη σακούλα, που να μπορείτε να την κρατάτε και να την ταλαντεύετε. Συγχαρητήρια! Μόλις φτιάξατε ένα αυτοσχέδιο kettlebell, που μπορείτε να κάνετε σχεδόν 200 ασκήσεις!

Κωπηλατική με ένα χέρι με υγρό απορρυπαντικό
Η συγκεκριμένη άσκηση χρειάζεται αλτήρες και εκτελείται είτε στον πάγκο είτε σε μπάλα γυμναστικής είτε χωρίς αυτά. Ωστόσο, ακόμα και το υγρό απορρυπαντικό μπορεί να λειτουργήσει ως εξοπλισμός στο σπίτι.

Εκτάσεις τρικεφάλων πίσω από το κεφάλι
Αντί για αλτήρες, χρησιμοποιείστε τo kettlebell που φτιάξατε με το αλεύρι. Εκτελείτε την άσκηση είτε σε καθιστή είτε σε όρθια θέση, με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων.

Πιέσεις ώμων με ένα μπάκπακ
Οι πιέσεις ώμων είναι εφικτές με μπάρα ή αλτήρες, όμως το μπάκπακ και δη αυτό που είναι γεμάτο βιβλία, μπορεί να αντικαταστήσει τα όργανα αυτά. Σταθείτε όρθιες/ οι, λυγίστε ελαφρά τα πόδια και κρατήστε το σακίδιο στο ύψος του στήθους. Σηκώστε το σακίδιο προς τα επάνω, ενώ εκπνέετε. Χρησιμοποιείστε τους κοιλιακούς και τους γλουτούς για να εκτελέσετε την άσκηση.

Μια σκούπα για την βελτίωση της κινητικότητας των ώμων
Εκτός από μια καλή προπόνηση, εξίσου σημαντικές είναι και οι ασκήσεις που αυξάνουν την κινητικότητα. Κρατήστε μια σκούπα η κάτι άλλο ελαφρύ πάνω το κεφάλι σας. Έχοντας τα χέρια σας τεντωμένα και κρατώντας τον κορμό σας σταθερό, φέρτε τα όσο πιο πίσω μπορείτε.

Εμφιαλωμένο νερό ως βαράκια
Μπορείτε να κάνετε ημικαθίσματα (squats) κρατώντας ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό σε κάθε χέρι, σαν βαράκι. Όταν είστε στην καθιστή θέση τα έχετε στο ύψος των ώμων και καθώς ανασηκώνεστε τα σηκώνετε ψηλά, πάνω από το κεφάλι σας.

… και παιδάκια ως μεγαλύτερα βάρη
Οι γονείς που θέλετε να κάνετε τις ασκήσεις σας πιο σκληρές, μπορείτε να προσθέσετε σαν σωματικό βάρος τα παιδάκια σας ! Μπορούν να καθίσουν στην πλάτη σας και να κάνετε οριζόντιες πιέσεις στήθους ή ασκήσεις τρικεφάλων ή να τα πάρετε στην πλάτη σας και να κάνετε ημικαθίσματα (squats).

Καρέκλα για βυθίσεις τρικεφάλων
Καθίστε στην καρέκλα, έχοντας τα χέρια σας στο πλάι, με τα δάχτυλα να αγκαλιάζουν τις πλευρές της καρέκλας. Τεντώστε τα πόδια, ώστε να είναι σε ευθεία από τους αστράγαλους έως τη μέση. Μετακινήστε το σώμα σας ώστε έρθει μπροστά από την καρέκλα. Αρχίσετε να κατεβαίνετε προς τα κάτω, έως οι αγκώνες σας να σχηματίζουν γωνία 90 ο και μετά ανεβαίνετε προς τα πάνω

Πετσέτα θαλάσσης για στρωματάκι yoga
Δεν έχετε στρωματάκι γιόγκα; Κανένα πρόβλημα. Απλώστε μια πετσέτα θαλάσσης και ξεκινήστε ! Μπορείτε επίσης να κλείσετε τα μάτια σας και να ονειρευθείτε μια μέρα στην παραλία !

Μια μπάλα μπάσκετ για πιο δύσκολα pushups
Όταν εκτελείτε pushups στηριζόμενοι σε μη σταθερή επιφάνεια, όπως μία μπάλα μπάσκετ ή ιμάντες TRX, ενεργοποιούνται πολύ περισσότερες μυικές ομάδες, για να συγκρατήσετε την ισορροπία σας.

Μια λεκάνη γεμάτη ρούχα για άρσεις θανάτου
Γεμίστε μια λεκάνη με ρούχα ή κάτι άλλο βαρύ και χρησιμοποιήστε την για να εκτελέσετε άρσεις θανάτου.

Ένα ταξιδιωτικό σακίδιο για σάκος άμμου
Οι σάκοι άμμου είναι εξαιρετικοί για δύναμη και ισορροπία. Γεμίστε ένα ταξιδιωτικό σακίδιο με ρούχα και χρησιμοποιήστε το για προβολές και ημικαθίσματα για τα πόδια, στρατιωτικές πιέσεις για τους ώμους και δεκάδες άλλες ασκήσεις.

Πηγή: omorfizoi.gr

Διαβάστε επίσης

Close