Γεωργία Κούκνα: «Γη καλεί Μπλα-μλου»

Γεωργία Κούκνα: «Γη καλεί Μπλα-μλου»

-Θέλω να τραγουδάω στο μπάνιο.

-Θέλω ένα κόκκινο μαγιό για το καλοκαίρι.

-Θέλω να πηγαίνω στη δουλειά σφυρίζοντας.

-Θέλω πολύχρωμα λουλούδια στον κήπο μου, αυτή τη φορά. Θα τα ποτίζω το υπόσχομαι!

Ένας ένας άρχιζε να λέει τον καημό του… Η Αγαλία και η Φίπη τους άκουσαν όλους. Κάθε ένας από αυτούς ίσως να τους έδινε κάποια ιδέα για τη λύση του μυστηρίου.

Η αποστολή φαινόταν δύσκολη, αλλά οι προκλήσεις ήταν το δυνατό σημείο των δύο κοριτσιών. Μετά από σκέψη λίγων λεπτών αποφάσισαν και κοιτώντας τους δυστυχισμένους κάτοικους τους είπαν: Τι είναι αυτό που εξαφανίστηκε και δεν μπορούν να γίνουν όλα τα παραπάνω; Άραγε ένα ταξίδι στο Διάστημα θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα; Δύο κοπέλες, η Αγαλία και η Φίπη κι ένας εξωγήινος που ξέρει μόνο να ρωτά, ο Απόριους Μπλα Μλου, προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο.

Γεωργία Κούκνα: «Γη καλεί Μπλα-μλου»

ISBN: 978-618-5453-52-7
Τιμή: από 10,71 €
Σελίδες: 38
Έκδοση: 2020
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

 

Η Γεωργία Κούκνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης απ’ όπου και κατάγεται.

Παντρεμένη με τον Πολιτικό Μηχ/κό, Χρήστο Δημακόπουλο, και μητέρα δύο κοριτσιών.Γεωργία Κούκνα: «Γη καλεί Μπλα-μλου»

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Msc, Μελετήτρια Δημοσίων έργων και Υπεύθυνη Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Διακόσμησης και Φωτορεαλισμού στην κατασκευαστική εταιρεία “Dimakopouloi + Koukna”, ασχολείται από το 2001 με το επάγγελμά της που τόσο αγαπά.

Κάπου ανάμεσα στην αρχιτεκτονική των κτιρίων, στην αγάπη για τα σχήματα, τα χρώματα, τις ευφάνταστες λέξεις, και με εφαλτήριο την αγάπη για τα παιδιά, ξεκίνησε να γράφει γι αυτά, ελπίζοντας οι ιστορίες της να μιλήσουν στις ψυχές τους και να τους ταξιδέψουν σε ένα κόσμο αποκλειστικά δικό τους.

Στόχος της να προάγει το θάρρος, την ομαδικότητα καθώς και την αγάπη για τη γλώσσα, τη μουσική και το φυσικό περιβάλλον.

 

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close