Πουτίγκα με μπισκότα και σταγόνες σοκολάτας

Πουτίγκα με μπισκότα και σταγόνες σοκολάτας

Ένα επιδόρπιο που θα φτιάξετε πολύ εύκολα και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Μερίδες : 8
Χρόνος προετοιμασίας : 25m
Χρόνος ψησίματος : 35m
Έτοιμο σε : 60m

Υλικά

4 αβγά φρέσκα
240γρ. ζάχαρη καστανή ψιλή
1 λοβό βανίλιας ή 2 κάψουλάκια βανιλίνη
1 λίτρο γάλα φρέσκο
20γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη για την επάλειψη του ταψιού
300γρ. μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου
50γρ. σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τα αβγά ολόκληρα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια βανίλια, κόβετε το λοβό κατά μήκος και με ένα μυτερό μαχαιράκι «ξύνετε» τα σποράκια και τα ρίχνετε στο μίγμα με τα αβγά μαζί με το γάλα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και με τη βανιλίνη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με έναν αβγοδάρτη.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε το ταψί. Αραδειάζετε τα πτι μπερ Παπαδοπούλου στο ταψί σε όσες στρώσεις χρειαστεί. Πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ. Αδειάζετε πάνω από τα πτι μπερ το μίγμα των αβγών. Αφήνετε το γλυκό 20 λεπτά μέσα στο ψυγείο.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ψήνετε τη πουτίγκα για 35 λεπτά. Αποσύρετε τη πουτίγκα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά. Την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Πηγή : olivemagazine.gr

Thessaloniki Arts and Culture,http://www.thessalonikiartsandculture.gr/

Διαβάστε επίσης

Close