Τα Στρουμφάκια έγιναν 60 χρονών και το γιορτάζουν με το δικό τους πάρκο

Τα Στρουμφάκια έγιναν 60 χρονών και το γιορτάζουν με το δικό τους πάρκο

Πέρασαν περίπου 60 χρόνια από τότε που σκιτσογράφος Πιερ Κουλιφόρ, γνωστός και με το ψευδώνυμο Peyo, δημιούργησε χωρίς καν να το ξέρει, ένα από τα πιο διάσημα κινούμενα σχέδια όλων των εποχών. Ο λόγος για τα «Στρουμφάκια» που αρχικά σκόπευε να τα εντάξει ως δευτεραγωνιστές στο κόμικ του με τους μεσαιωνικούς ήρωες Johan και Peewit.

Η ανταπόκριση του κοινού ωστόσο ήταν ενθουσιώδης, τα αιτήματα για περισσότερες περιπέτειες με τα Στρουμφάκια γινόντουσαν όλο και πιο συχνά και έτσι ο Βέλγος έκανε πρωταγωνιστές αυτά τα παράξενα, πλασματάκια του, καθώς την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το δικό τους κόμικ.

Πολύ σύντομα, τα «Στρουμφάκια» και οι συνεχόμενες κόντρες τους με τον κακό Δρακουμέλ κυριαρχούσαν σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ το project έφτασε να γίνει ταινία μέχρι και ταινία στο Χόλυγουντ, με τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αποφέροντας 35 εκατ. δολάρια το 2011.

Με αφορμή το γεγονός ότι τα «Στρουμφάκια» γίνονται 60 χρονών, στήθηκε στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην Έκθεση των Βρυξελλών η Smurf Experience, που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου του 2019. Σε αυτό το πάρκο, οι επισκέπτες τριγυρνούν στο Στρουμφοχωριό, με τα χαρακτηριστικά μανιταρόσπιτα σε ανθρώπινο μέγεθος ενώ θα μπορούν να τα βάζουν με τον Δρακουμέλ μέσω εικονικής πραγματικότητας.

Σε μια γλωσσικά διαιρεμένη χώρα, τα Στρουμφάκια αποτελούν σύμβολο ενότητας στο Βέλγιο, μαζί με τη σοκολάτα, τις βάφλες, την μπίρα και την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

«(Τα Στρουμφάκια) είναι ένα σύμβολο της βελγικής κουλτούρας και κληρονομιάς», δήλωσε η εκπρόσωπος της έκθεσης, Κλοέ Μποφέ. Στόχευση των διοργανωτών είναι η έκθεση να ταξιδέψει τόσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσο και στις ΗΠΑ και Ασία τα επόμενα πέντε χρόνια.
Διαβάστε επίσης

Close