5 πράγματα που όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε μόνοι μας

5 πράγματα που όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε μόνοι μας

Το να είσαι μόνος/η είναι ένα από αυτά τα πράγματα που πρέπει να μάθεις να κάνεις καλά. Οι εσωστρεφείς μπορούν φυσικά να τα καταφέρουν περισσότερο καλά με τη μοναξιά, αλλά αν είσαι άνθρωπος που θέλει να περιβάλλεται συνεχώς από ανθρώπους, μπορεί να θέλεις να αποφεύγεις τη μοναξιά. Ίσως να είναι άβολο το να αισθάνεσαι ότι όλα τα μάτια είναι πάνω σου, ειδικά σε μέρη με κόσμο. Αλλά το να είσαι μόνος/η δεν πρέπει απαραίτητα να ισούται με τη μοναξιά και όπως και πολλά άλλα πράγματα, χρειάζεται απλά να το συνηθίσεις. Μετά από λίγο καιρό, ίσως αρχίσεις και να το αγαπάς.

Όχι μόνο γίνεσαι πιο ανεξάρτητος, μαθαίνοντας πώς να λειτουργείς αυτόνομα, αλλά έρχεσαι αντιμέτωπος/η και με μια αίσθηση αυτογνωσίας και βέβαια, με την ασφάλειά σου. Αυτό που πιστεύουν οι άλλοι είναι λιγότερο σημαντικό όταν αισθάνεσαι άνετα με τον εαυτό σου. Είναι απλώς θέμα πρακτικής και σύντομα θα φτάσεις στον αριθμό πέντε στον κατάλογο αυτό, χωρίς πρόβλημα. Δες τα πέντε πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις και να πετύχεις μόνος/η σου, με τη σειρά από το πιο εύκολο στο πιο δύσκολο.

5 πράγματα που όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε μόνοι μας

 

1. Πήγαινε σινεμά

Αυτό δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν πρόβλημα να παρακολουθήσουν μια ταινία μόνοι στο σπίτι. Στα συν, ότι έχεις όλα τα ποπ-κορν δικά σου!

 

2. Πήγαινε για φαγητό σε ένα εστιατόριο

Χάρισε στον εαυτό σου ένα ωραίο brunch, μεσημεριανό ή δείπνο. Αυτό σου επιτρέπει να απολαύσεις πραγματικά το φαγητό. Δεν έχεις συζητήσεις για να σου αποσπούν την προσοχή και το πιο σημαντικό, δεν χρειάζεται να μοιραστείς το φαγητό με κανέναν άλλο. Μόλις το κάνεις, θα αναρωτιέσαι γιατί δεν το κάνεις αυτό πιο συχνά.

 

3. Κάνε αυτό που σε ενδιαφέρει

Μπορεί να είναι το να πας σε μία έκθεση που φιλοξενείται σε μια γκαλερί στο κέντρο ή ένα γκουπάκι που παίζει στο αγαπημένο σου μπαρ. Ότι κι αν είναι, πάρε τον εαυτό σου και πηγαίνετε. Θα το απολαύσεις περισσότερο, αφού δεν θα έχεις το φίλο ή τη φίλη σου να γκρινιάζει ότι έχει βαρεθεί.

 

4. Άκου τις σκέψεις σου

Αυτό θα μπορούσε να είναι τρομακτικό, αλλά ο αυτο-προβληματισμός είναι καθοριστικός για οποιοδήποτε επίπεδο αυτο-βελτίωσης. Είναι σημαντικό να έχεις επαφή με τον εαυτό σου για να ακούς τις ανάγκες και τις ανησυχίες που μπορεί να έχεις. Ως αποτέλεσμα, θα αισθανθείς περισσότερο σε αρμονία με τον εαυτό σου και θα ζεις πιο ήρεμα. Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, αλλά δεν ωφελούν τον εαυτό σας αποφεύγοντάς τον. Δοκίμασε να κάτσεις χωρίς μουσική ή τηλεόραση που σου αποσπούν την προσοχή και να σκεφτείς. Θα μάθεις πολλά για το ποιος είσαι με αυτήν την πρακτική.

 

5. Ταξίδεψε

Το περίμενες, λογικά, ότι αυτό θα ήταν το τελικό στάδιο. Το μοναχικό ταξίδι είναι ο τελικός στόχος εδώ. Εάν έχεις φτάσει σε ένα επίπεδο φυσικότητας με τις τέσσερις προηγούμενες προτάσεις, η εξερεύνηση μιας άλλης πόλης ή ακόμα και μιας χώρας θα είναι η απόλυτη ελευθερία. Με τα προηγούμενα βήματα, θα έχεις καταφέρει να αποκτήσεις εργαλεία και άμυνες, ώστε να μπορείς να αντεπεξέλθεις σε κάτι τέτοιο. Αυτή η εμπειρία θα σε κάνει νέο άνθρωπο!

Διαβάστε επίσης