7 λόγοι για τους οποίους οι έξυπνοι & εργατικοί άνθρωποι δεν γίνονται πετυχημένοι

7 λόγοι για τους οποίους οι έξυπνοι & εργατικοί άνθρωποι δεν γίνονται πετυχημένοι

Για πολλά χρόνια, πίστευα ότι εάν οι έξυπνοι άνθρωποι εργάζονταν σκληρά και μεγάλωναν σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον, η επιτυχία θα ήταν μονόδρομος. Κοιτώντας άλλους ανθρώπους, σκεφτόμουν: «Ουάου, αυτό το άτομο θα συνεχίσει να κάνει σπουδαία πράγματα.»

Αλλά καθώς μεγάλωνα, συνειδητοποίησα ότι αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα έτσι. Λίγα άτομα που γνωρίζω που είναι έξυπνοι και έχουν ισχυρή εργασιακή ηθική έχουν κατορθώσει να κάνουν αξιοσημείωτα πράγματα, ενώ πολλοί άλλοι τα καταφέρνουν πολύ καλά. Δυστυχώς, υπάρχουν μερικοί που παρασύρονται, αβέβαιοι για το τι πρέπει να κάνουν.

Τότε συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες όταν πρόκειται για την επιτυχία, είτε πρόκειται για μια γεμάτη καριέρα, για γερές σχέσεις, είτε για τη διατήρηση της υγείας. Ναι, η εξυπνάδα είναι ένας, όπως και η εργασιακή ηθική. Υπάρχουν, όμως, περισσότερα πράγματα απ ‘αυτούς τους δύο παράγοντες.

 

1. Δεν συναναστρέφονται με νέους ανθρώπους

Οι παλιές φιλίες είναι σημαντικές, καθώς υπάρχει κοινός κώδικας επικοινωνίας. Η επαφή όμως με καινούριο κόσμο, διευρύνει τους ορίζοντες, τις φρέσκες ιδέες και τις νέες προοπτικές.

 

2. Φοβούνται την αλλαγή

Η ασφάλεια είναι κάτι που δύσκολα αποχωρίζονται οι περισσότεροι άνθρωποι. Η διαμονή, όμως, σε ένα συγκεκριμένο «περιβάλλον» για πολύ καιρό, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσαρμογή σε κάτι καινούριο. Η αλλαγές προσφέρουν νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για καινοτομίες.

 

3. Δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν ρίσκα

Οι έξυπνοι άνθρωποι συχνά επιλέγουν την ασφαλή διαδρομή. Μπορεί να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με τους γονείς τους ή να επιλέξουν μια σταδιοδρομία επειδή θεωρείται αποδεκτή από αυτούς. Ενώ αυτό εγγυάται ένα βαθμό ασφάλειας, μπορεί να γίνει βαρετό. Πολύ συχνά, έξυπνοι άνθρωποι παραπονιούνται πως η δουλειά τους δε τους γεμίζει και ότι θέλουν να κάνουν κάτι άλλο, αλλά φοβούνται να το κάνουν.

 

4. Πιστεύουν ότι αξίζουν την επιτυχία λόγω των διαπιστευτηρίων

Πολλοί άνθρωποι, συνήθισαν την επιτυχία από το σχολείο ακόμα και τις επιδώσεις που είχαν τότε, με το διάβασμα. Αυτό, έχει αρνητικές συνέπειες στη συνέχεια, αφού δημιουργούν την πεποίθηση ότι αξίζουν κάθε επιτυχία, επειδή πήγαν σε ένα καλό σχολείο ή είναι αρκετά ευφυείς. Η αλήθεια όμως, είναι, πως η επιτυχία έρχεται με έναν συνδυασμό σκληρής δουλειάς, καλής στρατηγικής και λίγης τύχης.

 

5. Έχουν μεταβαλλόμενους στόχους

Ένα πράγμα που ακούγεται συχνά από τους κορυφαίους είναι ότι μισούν το σπατάλη χρόνου. Οι ευφυείς άνθρωποι του κόσμου γνωρίζουν πολύ καλά την αξία του χρόνου τους, καθώς και ότι ο χρόνος και η προσπάθεια που δαπανάται σε ένα πράγμα σημαίνει ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να λείψουν από κάτι άλλο. Η εστίαση της προσπάθειας σε ένα στόχο, μπορεί να απαιτεί υπομονή και επιμονή, αλλά αποφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε μακροπρόθεσμη βάση από το να προσπαθεί κανείς για ένα πράγμα, να βαρεθεί και μετά να πάει σε κάτι νέο.

 

6. Δεν μπορούν να δεσμευτούν σε μία απόφαση

Η σκληρή δουλειά μπορεί να ανοίξει πολλές πόρτες. Δυστυχώς, η κατοχή πάρα πολλών επιλογών μπορεί να είναι εξίσου περιοριστική με τις ελάχιστες επιλογές. Μια πληθώρα επιλογών καθιστά δύσκολο σε κάποιον να αποφασίσει τι πρέπει να κάνει. Ως αποτέλεσμα, δελεάζεται με το να μεταβαίνει από μία συνθήκη σε άλλη για να δει τι του ταιριάζει.

 

7. Δεν πιστεύουν στον εαυτό τους

Παραδόξως, οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να υποτιμήσουν τις ικανότητές τους και να γίνουν ο χειρότερος κριτής του εαυτού τους. Έχουν υψηλά πρότυπα όταν πρόκειται για το δικό τους έργο. Κάθε φορά που εργάζονται σε κάτι, έχουν την τάση να ελέγχουν και να διπλό-τσεκάρουν το τελικό προϊόν. Μπορεί με την πρώτη ματιά αυτό να φαίνεται κάτι καλό, αλλά είναι αρκετά εξουθενωτικό. Μπορεί να εμποδίσει τους ανθρώπους να προχωρήσουν προς τους στόχους τους ή να ξεκινήσουν οτιδήποτε από την αρχή.

 

Πηγή: www.medium.com/

Διαβάστε επίσης

Close