Μην μοιράζεις τον εαυτό σου σε κομμάτια

Μην μοιράζεις τον εαυτό σου σε κομμάτια

Μην μοιράζεις τον εαυτό σου σε κομμάτια.

Συμμάζεψέ τον και συναρμολόγησε τα κομμάτια που έτσι αβίαστα τα σκόρπισες από εδώ κι από εκεί. Τρέχεις συνεχώς πίσω από ανθρώπους που θαυμάζεις και χωρίς να το καταλάβεις σε εξουσιάζουν, σε ελέγχουν, και όταν απογοητεύεσαι και φεύγεις έχεις αφήσει ήδη ένα κομμάτι σου εκεί.

Αλήθεια πόσα κομμάτια σκόρπισες έτσι χωρίς περισυλλογή; Μισός έχεις μείνει και ακόμα συνεχίζεις να δίνεις. Κατρακυλάς στην δίνη της ελπίδας και δεν συνειδητοποιείς ότι μόνο εσύ είσαι η ελπίδα που ψάχνεις.

Το μοναδικό υπέρλαμπρο ον που υπάρχει είσαι εσύ. Μην ψάχνεις τον εαυτό σου μέσα στους άλλους. Οι άλλοι είσαι εσύ. Πόσος κόπος, Θεέ μου. Χάνεις την μοναδική πραγματικότητα και κυνηγάς φανταστικές σκιές. Ένωσε τα κομμάτια της ψυχής σου, γίνε πάλι ολόκληρος και διεκδίκησε όσα τους χάρισες και κυρίως όσα τους άφησες να σου κλέψουν.

Στείλε κύματα αγάπης από μέσα σου παντού και άσε τους άλλους να έρθουν να σου καταθέσουν τα κομμάτια τους. Με την μόνη διαφορά πως εσύ δεν είσαι σαν αυτούς, να τους τα κλέψεις. Εσύ θα τους τα επιστρέψεις με τόκο υψηλό. Ξέρεις γιατί; Γιατί εσύ είσαι μοναδικός.

Σε πιστεύεις;
Σε αγαπάς;
Θα το τολμήσεις;


Γιώργος Ζελελίδης.

Συγγραφέας του βιβλίου «το μυστικό της αιώνιας ζωής»
Αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο,
«Το ημερολόγιο που θα αλλάξει τη ζωή σας για πάντα»

Διαβάστε επίσης

Close