Σε έχουν φάει το άγχος και η πίεση; Πέντε τρόποι για να τα μειώσεις

Σε έχουν φάει το άγχος και η πίεση; Πέντε τρόποι για να τα μειώσεις

Άγχος. Πίεση. Πίεση. Άγχος. Πίεση. Πίεση. Πίεση. Άγχος. Άγχος. Πίεση. Αυτές οι δυο έννοιες εναλλάσσονται μέσα σου διαρκώς προκειμένου να περιγράψουν αυτό που βιώνεις κάθε μέρα; Αν ναι, συγχαρητήρια: είσαι γνήσιο «τέκνο» του 21ου αιώνα.

Εντάξει, είναι δεδομένο πως αυτό που μόλις σου είπαμε δεν σε κάνει πιο ανάλαφρο, ούτε διώχνει το άγχος και την πίεσή σου αλλά η συνείδηση πως όλα αυτά τα καταπιεστικά πράγματα δεν αφορούν εσένα είναι και το πρώτο βήμα για να τα αντιμετωπίσεις.

Και αφού κατανοήσεις ότι δεν έχει να κάνει με εσένα αποκλειστικά το γεγονός ότι καταπιέζεσαι αλλά με τους γενικότερους ρυθμούς ζωής, το επόμενο βήμα είναι να ψάξεις να βρεις τρόπους για να ξεπεράσεις το άγχος και την πίεσή σου ή έστω να τα μειώσεις.

Πέντε αποτελεσματικά βήματα είναι τα εξής:

Οργανώσου! Ένας από τους λόγους που μας «καταπίνουν» οι υποχρεώσεις είναι η έλλειψη οργάνωσής μας. Βάλε τα πράγματα σε μια σειρά και μην ακροβατείς από το ένα στο άλλο και σιγά-σιγά θα σταματήσουν τα πάντα να σου φαίνονται βουνό.

Μην κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Γνωρίζεις την παροιμία σχετικά με τα πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη; Να της δίνεις σημασία.

Κάνε τις απαραίτητες ερωτήσεις. Είναι γνωστό ότι όταν βρίσκεσαι σε καθεστώς πίεσης θες να αποφεύγεις τις πολλές συζητήσεις και έτσι, πολλές φορές προτιμάς να μαντεύεις μια λεπτομέρεια για ένα θέμα αντί να ρωτάς για να την μάθεις. Πίστεψέ το: το να ρωτάς είναι πιο βολικό από το να το αποφεύγεις. Αν θες να αποσυμπιεστείς, ρώτα!

Δημιούργησε χρόνο για τον εαυτό σου. Όσο πολυτέλεια και αν ακούγεται πάντα θα μπορείς να βρίσκεις τον κατάλληλο χρόνο που θα είναι αφιερωμένος μόνο σε εσένα. Μπορεί να το ξεχνάς λόγω του συνεχόμενου τρεξίματος αλλά αυτός ο χρόνος συνεχίζει να υπάρχει και είναι προτιμότερο να τον εκμεταλλεύεσαι δημιουργικά αντί απλά να… κάθεσαι.

Βγάλε από τη ζωή σου τις τοξικές συναναστροφές. Ναι, δεν είναι πάντα στο χέρι σου να ξεκόψεις με όλους εκείνους που σου προκαλούν νεύρα αλλά πολλές φορές, είναι. Να μην αφήνεις την ευκαιρία να πηγαίνει χαμένη. Χωρίς να το σκέφτεσαι πολύ απέφευγε να συναναστρέφεσαι με όλους εκείνους που δεν σε ωθούν σε δημιουργικές καταστάσεις αλλά το ακριβώς αντίθετο.
Διαβάστε επίσης

Σκέψου "έξω από το κουτί"

Σκέψου «έξω από το κουτί»

Όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος επέστρεψε στην Ευρώπη μετά την ανακάλυψη της Αμερικής, λέγεται ότι βρέθηκε σε ένα γεύμα, όπου πολλοί υποβίβασαν το κατόρθωμά του, επιχειρηματολογώντας πως δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο, αφού «αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι θα βρει στεριά μετά τον ωκεανό».

Close