5 εύκολες συνταγές για κέικ σο... κόλαση!

5 εύκολες συνταγές για κέικ σο… κόλαση!

5 καταπληκτικές συνταγές για να φτιάξεις σοκολατένια κέικ!
Η διαδικασία είναι απλή και όχι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να κρατήσεις μερικές σημειώσεις, να πάρεις τα υλικά και να φορέσεις την καλύτερη σου διάθεση για δημιουργία!

 

Κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα

Υλικά:

  • 500 γρ.αλεύρι φαρίν απ
  • 250 γρ.βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 150 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα

 

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα. Στο τέλος προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα (μην το γεμίσετε μέχρι πάνω). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ℃ για 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.

 

 

Νηστίσιμα Choco-Brownies

Υλικά:

  • 260 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 mlνερό
  • 180 γρ.ζάχαρη καστανή
  • 180 γρ.ζάχαρη λευκή
  • 1 κ.γ.αλάτι
  • 1 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
  • 75 γρ.κακάο
  • 120 mlσπορέλαιο
  • 0,50 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ.σταγόνες μαύρης σοκολάτας

 

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το νερό. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί κολλώδες μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε μπολ βάζουμε την καστανή και λευκή ζάχαρη, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου και ανακατεύουμε καλά με κουτάλα, να ενσωματωθεί στο μείγμα κακάο. Προσθέτουμε άλλα 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύοντας να ενωθούν σε ενιαίο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα ή ταψάκι, περασμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και χαράζουμε προσεκτικά σε κομμάτια.

 

Σοκολατένιο κέικ ολικής με καρύδια και επικάλυψη βανίλια

Υλικά:

Υλικά για το κέικ
  • 2 κ.σ.γάλα
  • 25 γρ.κακάο
  • 60 mlβραστό νερό
  • 200 γρ.αλεύρι Ολικής
  • 50 γρ.καρύδια, τριμμένα
  • 1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
  • 0,50 κ.γ.αλάτι
  • 220 γρ.βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ.ζάχαρη
  • 1,5 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
  • 4αυγά
Υλικά για frosting βανίλια
  • 450 γρ.μείγμα σε σκόνη για frosting βανίλια Easy Bake
  • 100 γρ.νερό (ή ⅖ κούπας του τσαγιού)
Άλλα υλικά
  • 2 κ.σ.κοπανισμένα καρύδια

 

Σε μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το βραστό νερό μέχρι να γίνει λείο μείγμα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι Ολικής, τα καρύδια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από το καθένα. Προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο και χτυπάμε για ½ λεπτό μέχρι να έχουμε ομοιογενές μείγμα. Με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα, προσθέτουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι, το γάλα κι έπειτα το υπόλοιπο μισό αλεύρι, με αυτή τη σειρά. Χτυπάμε ίσα-ίσα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 55 λεπτά με 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα. Ετοιμάζουμε το frosting βανίλια. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα σε σκόνη για frosting βανίλια μαζί με το νερό, με τη βοήθεια μίας κουτάλας ή σπάτουλας, έως ότου το παραγόμενο frosting να γίνει λείο και ομοιόμορφo. Απλώνουμε το frosting σε όλη την επιφάνεια του κέικ και πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα καρύδια.

 

Σοκολατένιο κέικ με καραμέλα και φυστικοβούτυρο

Υλικά
  • 250 γρ.βούτυρο αγελαδινό
  • 400 γρ.ζάχαρη
  • 4αυγά
  • 250 mlγάλα φρέσκο
  • 1βανίλια
  • 500 γρ.φαρίν Απ
  • 3 κ.γ.κακάο
Υλικά για το σερβίρισμα
  • 150 γρ.φυστικοβούτυρο
  • 150 γρ.καραμέλα γάλακτος

 

Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Εναλλακτικά χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ χειρός. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε τα 200 ml από το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το μισό αλεύρι. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Κλείνουμε το μίξερ, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε πάλι σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα του κέικ. Χτυπάμε για ένα λεπτό. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Μόλις το κέικ κρυώσει τελείως, απλώνουμε το φυστικοβούτυρο και την καραμέλα και σερβίρουμε.

 

Σοκολατένιο κέικ με φράουλες

Υλικά για το κέικ
  • 30 γρ.κακάο κοσκινισμένο
  • 60 mlβραστό νερό
  • 0,50 κ.γ.αλάτι
  • 220 γρ.βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ.ζάχαρη
  • 1 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
  • 4αυγά
  • 200 γρ.Φαρίν Απ & 2 κ.σ. για τις φράουλες
  • 2 κ.σ.γάλα
  • 12φράουλες κομμένες σε τέταρτα
Υλικά για το γλάσο
  • 100 γρ.κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ.βούτυρο
  • 1 κ.σ.μέλι
Άλλα υλικά
  •  φρέσκιες φράουλες για το σερβίρισμα

 

Σε ποτήρι ανακατεύουμε το κακάο με το βραστό νερό, μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε μπολ ανακατεύουμε τα 200 γρ. Φαρίν Απ και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα, χτυπώντας καλά μετά απ’ το καθένα. Ρίχνουμε το μείγμα κακάο-νερό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το Φαρίν Απ, το αλάτι και το γάλα, ανακατεύοντας με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Πασπαλίζουμε τις φράουλες με 2 κ.σ. Φαρίν Απ και τις ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά να μοιραστούν ομοιόμορφα. Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και το μέλι σε ανοξείδωτο μπολ και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή πάνω από κατσαρόλα με νερό που μισοβράζει). Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνουν λεία σοκολατένια σος. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ και αφήνουμε να στερεοποιηθεί. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου, στολίζοντάς το με φρεσκοκομμένες φράουλες.

 

 

Διαβάστε επίσης

Close