Εύκολα και λαχταριστά cinnamon rolls με γλάσο

Εύκολα και λαχταριστά cinnamon rolls με γλάσο

Μια εξαιρετική επιλογή για να γλυκαθείς, είτε για το πρωί, είτε με τον απογευματινό καφέ σου. Πεντανόστιμα ρολά κανέλας, με υπέροχο γλάσο, που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και αρκετά γρήγορα στο σπίτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εξαφανιστούν από την πιατέλα …ακόμα πιο γρήγορα!

Διάβασε τη συνταγή μας παρακάτω και δοκίμασε, σήμερα κιόλας, να φτιάξεις αυτή τη λαχταριστή λιχουδιά!

Εύκολα και λαχταριστά cinnamon rolls με γλάσο

Συνταγή

Ρολά κανέλας
2 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
1/2 γεμάτο φλιτζάνι συν 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 έτοιμη ζύμη σε κύλινδρο (τύπου Pillsbury)


Γλάσο
2 κουταλιές σούπας αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Με ένα πινέλο αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο (ελάχιστο) το εσωτερικό ενός ταψιού και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη.

Ανοίγουμε το ρολό με τη ζύμη, την απλώνουμε προσεκτικά και την αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο, προσέχοντας να αφήσουμε το 1/3 χωρίς βούτυρο. Έπειτα, πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλα τα σημεία που έχουν βούτυρο. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στη ζύμη χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και στη συνέχεια το πιέζουμε μέσα στη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή τα δάχτυλά μας. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο πάνω από τη ζάχαρη.

Στη συνέχεια, τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και την κόβουμε σε ίσα κομμάτια (περίπου οκτώ βγαίνουν). Με μία ξύστρα ή σπάτουλα, μεταφέρουμε τα κομμάτια της ζύμης στο βουτυρωμένο ταψί και τα τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ψήνουμε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η ζύμη από πάνω.

Για το γλάσο: Ενώ τα ρολά ψήνονται, ανακατεύουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μαζί σε ένα μίξερ και, στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, απλώνουμε το γλάσο ομοιόμορφα πάνω στα ρολά κανέλας. Τοποθετούμε το υπόλοιπο γλάσο σε ένα μπολ για να το σερβίρουμε από δίπλα.

Διαβάστε επίσης

Close